Svet
27 ogledov

Sodišče bo priznalo vročitev dokumentov prek Facebooka

Telefon EPA
Ker ga drugače ne more najti, lahko žena možu ločitvene dokumente vroči prek Facebooka, je odločilo ameriško sodišče.

Sodnik vrhovnega sodišča na Mangattnu Matthew Cooper je prejšnji teden odločil, da lahko medicinska sestran iz Brooklyna svojemu moži izroči ločitvene dokumente prek zasebnega sporočila na Facebooku. 

Ellanora Baidoo, 26, se je z Victorjem Seno Blood-Dzraku civilno poročila leta 2009, a je nato zakon kmalu razpadel, ker po civilni poroki ni želel imeti še tradicionalne ganske poroke, čeprav jo je prej obljubil. Njen mož je odšel, ni ji povedal novega naslova, nima vozniškega dovoljenja ter prijavljenega bivališča ali službe, da bi ga lahko našla, neuspešno pa je bilo tudi iskanje z zasebnim detektivom, je poročal New York Daily News. 

Je pa ostal z njo občasno v stiku prek telefona in prek Facebooka, zato je sodnik dovolil, da mu poziv na sodišče zaradi ločitve izročijo prek Facebooka.

"Pošiljanje je treba tri tedne izvajati enkrat na teden, razen če bo toženi že prej potrdil, da je sporočilo prejel. Če ne bo, bosta morala po preteku treh tednov tožnica in njen odvetnik toženega poklicati in mu poslati SMS sporočilo z obvestilom, da mu je bila dokumentacija vročena prek Facebooka,“ je odločil sodnik.

Doslej mož prejema dokumentov prek Facebooka še ni potrdil, je za New York Daily News povedal ženin odvetnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.