Svet
1379 ogledov

Sodišče odpravilo razglašeno karanteno

Koronavirus, Španija Epa
Špansko sodišče odpravilo razglašeno karanteno, ki so jo za mesto Lleide odredile regionalne oblasti.

Sodišče v Španiji je danes odpravilo razglašeno karanteno, ki so jo odredile regionalne oblasti za mesto Lleide zaradi naglega skoka števila okuženih z novim koronavirusom. 

Sodišče se je odločilo odpraviti ukrepe, ki jih je včeraj razglasila regionalna vlada, saj so "protipravne", je na svojem Twitter računu objavilo višje sodišče v Kataloniji. Na odločitev sodišča se regionalne oblasti lahko še pritožijo. 

"Preučujemo še, kako situacijo rešiti s pravnega stališča," je za katalonski radio povedala Alba Verges, ki je v omenjeni regiji zadolžena za zravstvo. Izpostavila je, da gre za nujne ukrepe, ki jih ne bi sprejeli, če ne bi bili neizogibni. Stanovalce regije, teh je okrog 200 tisoč, je pozvala, da ostanejo doma ne glede na odločitev sodišča. 

Karantena po domovih 

Zaradi skokovitega porasta novih primerov covida-19 se je regionalna katalonska vlada sinoči odločila, da morajo stanovalci mesta Lleide in sedem občin v okolici v karanteno oziroma da ne smejo zapuščati svojih domov. 

Gre za prvi tovrsten primer, odkar je Španija zaradi epidemije odpravila karanteno. 

Omenjena regija je sicer že zdaj izolirana od preostalega dela Katalonije, oblasti so prepovedale vstope in izstope. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.