Svet
61689 ogledov

Šok na bencinski črpalki. "Veste, imamo korono"

maska, koronavirus Profimedia
Primer obravnava policija.

Zaradi suma, da so širili in prenašali nalezljivo bolezen, ker se niso držali navodil pristojnih, je zagrebška policija podadla kazensko prijavo zoper dva upokojenca, par iz okolice Zagreba.

Predvčerajšnjim sta na Kliniki za nalezljive bolezni dobila pozitiven izvid testa, obolela sta za koronovirusnim obolenjem. Njuno zdravstveno stanje vendarle ni bilo tako hudo, da bi ju zadržali v bolnišnici, dobila sta vsa potrebna navodila za izolacijo doma in vse ostalo, kar pritiče, poroča Jutarnji list.

Par se je - medtem ko ves svet trepeta zaradi koronavirusa - včeraj vendarle odločil za sprehod po okolici, nato pa sta se nekaj pred 19. uro zvečer ustavila na bencinski črpalki Lukoil. Pripeljala sta se z osebnim avtomobilom brez mask in ostale zaščite.

Koronavirus - soba Infekcijska klinika Koronavirus v SLO Zdravje Infektologinja: Počakati bo treba na vikend

70-letni moški je uslužbenca na črpalki prosil, da bi šel na WC, ki je bil zaklenjen. Moški je stekel ven, vhod v toaletne prostore je z zunanje strani, ključ pa je nato prinesla nazaj njegova leto dni starejša partnerka in šokirala vse prisotne: "Prosim, dezinficirajte ključ. Veste, oba sva pozitivna na koronavirus."

S črpalke so poklicali policijo, ki je prišla v nekaj minutah. Par so s primerne varnostne razdalje identificirali in preverili njuno stanje na kliniki, ki je potrdila besede okužene gospe. Par so zatem pridržali v bolnišnici, zoper njiju pa je stekel tudi kazenski postopek.

Bencinsko črpalko so takoj po dogodku zaprli, v celoti jo bodo dezinficirali.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • statahad 18:03 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • centstubxi 13:03 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Waltter 11:52 26.marec 2020.

    Tadva sta za v zapor. Sicer ju bo najverjetneje pobralo ampak.. Je pa zanimivo da so povsod salabajzeri in da ne funkcionira nic tako kot bi moralo. Recimo gres na testiranje ker mas tezave ki pa se niso hude. OK ...prikaži več pol te poslejo domov in ti recejo izolacija, ko ti sporocijo izvide da si pozitiven pa ostaja izolacija naprej. Ampak te od teh bedakov katerikoli vprasa ali slucajno imas vse doma in kako bos poskrbel za hano in nujne stvari naslednje 2-3 tedne. Seveda ne ....