Svet
22247 ogledov

Šokirana soseda po umoru: "Pogosto smo slišali glasne prepire in ropotanje"

Umor v Zagrebu Pixsell
V nedeljo je v njeno zgodbo podvomil nečak umorjenega, ki je odšel v stanovanje preverit, kaj se dogaja s stricem, a žena umorjenega ni hotela odpreti vrat.

"Pravkar sem razmišljala o našem umorjenem sosedu in jokala za njim. Res je bil čudovit človek. Vsem nam je bil vedno na voljo, zelo delaven in sposoben. K ženi se je preselil pred sedmimi leti. Sprva je bilo vse videti harmonično, potem pa so se začele težave. Vsakih nekaj dni smo slišali glasne prepire in pokanje. Bila je čudna, vsi smo vedeli, da ima težave, saj so se podobne stvari že dogajale. Pred desetimi leti je eden od njenih partnerjev skočil s te stavbe in naredil samomor, pred tem pa je drugi skušal storiti samomor s skokom z balkona v stanovanju, kjer je živel z njo. Nekaj ​​sem se ji zamerila, zato mi je vsakič, ko me je videla, pokazala jezik. Včasih me je bilo strah, nikoli ni nič rekla, vedno pa me je čudno gledala. Kadarkoli je šla ven, je bila z možem. Močno ga je držala za roko, še največkrat sta se odpravila k zdravniku. Imela je težave s hrbtenico," je za 24sata po drami, ki se je zgodila v nedeljo popoldne v Ulici Milovana Gavazzija v Zagrebu, povedala šokirana soseda.

55-letna ženska je namreč umorila svojega 55-letnega moža, tako da ga je udarila s palico po desni strani glave. Nazadnje se je z umorjenim slišala njegova mama, ki ga je poklicala v petek zjutraj, nato pa je njegova žena vsem povedala, da je šel na kavo. V nedeljo je v njeno zgodbo podvomil nečak umorjenega, ki je odšel v stanovanje preverit, kaj se dogaja s stricem, a žena umorjenega ni hotela odpreti vrat.

"Vse sem slišala, ampak bolje, da ne bi. Gasilci so trkali, potem pa, ko sem pogledala skozi okno, je bila tam velika mlaka krvi. Prejšnji teden sem ju slišala, ko sta se prepirala. Najpogosteje se je to dogajalo v večernih urah. Ves čas je kričala nanj. Sploh ne vem, kako ji je to uspelo, ker je bila zelo drobna, on pa veliko močnejši od nje," je dodala soseda.

Umor v Zagrebu | Avtor: Pixsell Pixsell
Nečak je poklical policijo, ki je na naslov prispela z gasilci, ki so poskušali na silo odpreti vrata stanovanja. Ko je zaslišala gasilce, je ženska skočila z balkona z višine približno petih metrov. Pri padcu je utrpela življenjsko nevarne poškodbe – poškodovala si je glavo, zlomila vratno hrbtenico na več mestih, neuradno pa naj bi utrpela tudi notranje krvavitve.

"Videvala sva se pogosteje kot z njo, včasih sem ga vprašala, kaj se dogaja, in potrdil je, da je bolna. Pogosto mi je pomagal nositi vrečke po stopnicah, nikoli mu ni bilo nič težko. Njo pa sem videla zelo redko, bila je čudna, držala se je zase, a je bila vedno urejena. Pogosto je imela novo pričesko, on pa jo je imel zelo rad. Nenehno je hodil v njeno trgovino, kupoval zdravila, jo peljal k zdravniku ... Bil je zaželen moški. Nazadnje sem ga videl pred dvema tednoma, ko je sedel v skupnem prostoru pri vhodu. Tam se je zadnje čase veliko zadrževal, pil kavo in kadil. Mislim, da mu je to prepovedala na balkonu stanovanja, tako da je bil tam. Videti je bil nekoliko potrt in zaskrbljen, a ker smo iz stanovanja slišali prepire, smo vedeli, zakaj je tak," je še povedala soseda.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:31 07.marec 2023.

    Psihično zelo nestabilna ženska!!!