Svet
52200 ogledov

Spet slabi podatki iz Istre, toliko okuženih je na Pagu

Hrvaška plaža Profimedia
V Istri so včeraj s 164 testi odkrili 11 novih primerov okužbe, dan prej so jih kar 19.

Trije novi primer so tesni stiki že prej potrjeno pozitivnih oseb, štirje primeri so uvoženi, za štiri je epidemiološka obdelava še v teku .V samoizolaciji so 302 osebe.

Uradni podatki o skupnem številu potrjenih okužb na Hrvaškem so znova izjemno slabi. 

V puljski bolnišnici je včeraj umrla ena covid-19 pozitivna oseba, letnik 1925, ki je imela več kroničnih bolezni.

V Zadrski županiji so potrdili en nov primer, gre za mlajšega moškega iz Zadra, kjer se je gibal in s kom je bil v stiku, še prebverjajo. Testirali so 111 oseb, v samoizolaciji je 237 oseb.

Skupaj je v Zadrski županiji 55 aktivnih primerov, od tega 35 v Zadru, štirje v Bibinjah, na Pagu, v Sukošanu in v Pakoštanah po trije, na Viru in v Svetem Filipu in Jakobu po dva, na področju Biograda, Benkovca in Starigrada pa po ena oseba.

Zaradi uvrstitve Hrvaške na oranžni seznam držav, turisti množično zapuščajo Hrvaško. 

V Splitsko-dalmatinski županiji so potrdili osem novih primerov, šest oseb je iz Splita. Od osmih je bilo pet novo potjenih primerov v stiku z okuženimi, tri okužbe pa epidemiologi še obdelujejo. 

Na področju brodsko-posavske županije so odkrili pet novih primerov, štirje so svatje s poroke, na kateri je prišlo do več okužb, ena pa je kontakt že prej potrjeno okuženega. V samoizolaciji je še 224 oseb.

Na obali že 15. dan ne beležijo novih okužb v Ličko-senjski županiji, so pa naleteli na primer nespoštovanja samoizlolacije.

V Osijeku so potrdili sedem novih primerov, v Vukovarsko-sremski županiji pa 27. 

Na Hrvaškem županijski štabi civilne zaščite sporočajo svoje podatke, ob 14. uri pa skupne podatke objavi državni štab.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • crniovcar 06:54 24.julij 2020.

    15.08. Bodo vse meje zaprte in vsi v karanteno

  • sam1 10:37 23.julij 2020.

    Še malo,pa bodo Slovenci krivi za vse okužbe v Istri in na bližnjih otokih,naši Kacini pa vztrajno zatrjujejo,da se iz tujine prinese v Slovenijo le tu pa tam kakšna posamezna okužba. Po tem bi človek sklepal,da je izvor okužb ravno ...prikaži več v Sloveniji in ne na Kitajskem....