Svet
9433 ogledov

Spremenila oporoko in šokirala vse

Črna mačka
Bogata gospa se je odločila za plemenito dejanje.

Mesto Đurđevac na Hrvaškem je pred nekaj dnevi prejel 30 tisoč dolarja nasledstva po Mariji Horvatek, ki se je v tem mestu rodila; pred več desetletji jo je življenjska pot iz rojstnega mesta popeljala v širni svet, živela je v Chicagu, piše Prigorski.hr.

Njena živlenjska pot se je končala že pred dvema letoma. Izkazalo se je, da je gospa iz Amerike del svojega nasledstva zapustila rojstnemu mestu.

"Pred nekaj dnevi smo prejeli vest, da je Marija Horvatek z oporoko izrazila željo, da v njenem nasledstvu uživajo mačke in otroci. Za njene mačke skrbi njena prijateljica, mesto Đurđevac pa je dobilo nalogo, da 30 tisoč dolarjev porabi za dobrobit svojih otrok," je povedal župan omenjenega mesta Hrvoje Janči.

Dodal je, da so se odločili, da bodo s prejetim denarjem kupili glasbene instrumente, da bi na ta način ustvarjali čim več sreče med mladimi. Instrumente bodo razdelili med šole in zavode, ki se ukvarjajo z otroki.

Pokojna gospa je nekaj svojega denarja zapustila tudi družini, največji del nasledstva - pohištvo, nakit in 470 tisoč dolarjev - pa je prejelo njenih pet mačk. Za njihovo dobrobit skrbi prijateljica pokojne bogatašinje, ki tudi razpolaga z zapuščino.

Bela mačka Zavetišče Vizita za živali Zavetišče: opravičili so se za neprimerno obnašanje mačka, oči Vizita za živali Zato se mačkam ponoči svetijo oči

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Gandolf 11:09 12.november 2018.

    debilu,debila,pri debilu....

  • Gandolf 11:08 12.november 2018.

    Kdo piše? Ja google translate seveda.Če piše novinar je pa ......!

  • kapibara 11:07 12.november 2018.

    ..debil..,. debila