Svet
15694 ogledov

Stanje zastrupljenih otrok spremenjeno

Policisti na ladji Atlantia Ivo Cagalj/PIXSELL
Vesti iz splitske bolnišnice.

Otroka, ki sta se zastrupila na plovilu Atlantia, na katerem je umrl 57-letni italijanski turist Eugenio Vinci, sta še vedno na zdravljenju v splitski bolnišnici. Doktorica Branka Polić z oddelka intenzivne pediatrije je nocoj za hrvaške medije povedala, da je stanje otrok boljše, vendar da še vedno dihata s pomočjo aparatov.

V kolikor se jima bo popravilo delovanje notranjih organov, ju bodo v prihodnjih dneh odklopili z aparatov. "V tem primeru bomo lahko v resnici ocenili, kakšno je stanje in ali je prišlo do težjih okvar," je še povedala zdravnica.

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Zastrupitev Svet Nove podrobnosti tragedije na Hvaru: Otroka bi lahko imela trajne poškodbe možganov

Odvetnik: Moj klient je v šoku

Medtem sta 23-letni lastnik plovila in 27-letni kapitam pred preiskovalnim sodiščem v Splitu podala svoji izjavi. Oba sta poudarila, da se ne počutita kriva. Branila se bosta lahko s svobode, je presodilo sodišče.

V svojo obrambo sta med drugim povedala, da sta nudila prvo pomoč ponesrečenim med plovbo v hvarsko luko in da sta še vedno pretresena nad dogodki.

"Moj klient je podal kratko izjavo. Še vedno je v šoku. Ravno on je tisti, ki je prvi nudil pomoč ponesrečenim, po telefonu prejemal napotne nujne medicinske pomoči in plovilo usmeril v luko na Hvaru. Moli, da si bosta otroka opomogla," je povedal Hrvoje Krišto, odvetnik lastnika plovila.

Dodal je, da so bili italijanski turisti na plovilu od 11. do 13. avgusta in da vse do usodnega jutra ni bilo nobenih težav. Odvetnik poudarja, da ni šlo za malomarnost. "Prišlo je do težav, vendar prezgodaj je še govoriti o vzrokih. Še vedno nimamo vseh relevantnih podatkov, da bi se soredotočili le na krivdo lastnika in posadko, je prezgodaj," poudarja odvetnik.

Policija je ob vseh zbranih dokazih in ugotovljenih dejstvih ter opravljeni preiskavi včeraj prijela dva hrvaška državljana, stara 23 in 27 let, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi proti pravilom stroke ter tehničnim navodilom glede varnosti uporabe plovila 8. avgusta 2019 na ladjo vgradila bencinski generator - agregat z zračnim hlajenjem, zaradi česar je prišlo do izpustov ogljikovega monoksida na krov ladje, torej v potniške kabine in posledično zastrupitev potnikov.

hrvaška policija Misterija Svet To se je zgodilo s policisti na barki Italijanov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Willamesa
    Willamesa 00:55 16.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Lavdan 21:24 15.avgust 2019.

    Važno je da se ne počutita kriva, a človek je umrl in dva sta v kritičnem stanju.