Svet
33538 ogledov

"Starejši bodo morali najbrž ostati v izolaciji do konca leta!“

Koronavirus v Franciji
1/2
Epa
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je opozorila, da bi lahko starejši morali ostati v karanteni do konca leta.

Von der Leyenova svari starejše Evropejce in tiste, ki imajo težav z zdravjem, naj čim dlje ostanejo v samoizolaciji. Zelo verjetno je, da bodo morali ostati v izolaciji do konca leta, je dejala šefica Evropske komisije.

"Brez cepiva moramo stike s starejšimi omejiti v največji možni meri. Vem, da je težko in da je osamitev veliko breme, ampak tu gre za vprašanje življenja in smrti, zato moramo biti disciplinirani in potrpežljivi," je še dodala v pogovoru za nemški časnik.

Evropske državljane je še posvarila, naj nikar še ne rezervirajo poletnih počitnic.

"Vsem svetujem, da take načrte odložijo do nadaljnjega. V tem trenutku nihče ne zna z gotovostjo napovedati, kakšne bodo razmere julija in avgusta,“ je dejala v intervjuju za nemški časopis Bild am Sonntag.

Hrvaška obala Slovenija "Verjetno, da letos počitnic v tujini ne bo!"

Ursula von der Leyen | Avtor: EPA EPA

Kritična je bila tudi do odločitve nemške vlade, da omogoči turističnim agencijam možnost, da ljudem, ki so že kupili aranžmaje za letovanje, vrnejo kupon za odpovedano potovanje, ne pa vplačanega denarja. "Po vsej Evropi morajo imeti ljudje možnost, da se sami odločijo o tem, ali bodo izbrali denar ali kupon,“ je dejala von der Leyenova.

Spomnim, za podoben korak kot Nemčija, se je odločila tudi Slovenija.

Janez Janša Slovenija Janša besno nad slovenskega novinarja, nemški Spiegel vrača udarec

Kljub vsemu je potrošnike, ki niso v brezizhodnem finančnem položaju, pozvala, naj od organizatorjev potovanj ne zahtevajo vračila denarja. "V tej krizi je še toliko pomembnejša solidarnost med ljudmi. Če je le finančno mogoče, bi se morali odpovedali denarju in se odločiti za bone, s čimer bi pomagali potovalnim agencijam, da prebrodijo težke tedne, ki so pred njimi," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pristavila von der Leynova.

Komentarjev 40
  • saegnosbird 00:06 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • bosko30 16:40 13.april 2020.

    Svedski ze okuzbe padajo pa niso sprejeli nobenih ukrepov.Na koncu bo pri nas ista statistika le da z vecjo gosp.skodo.

  • bostjan98 11:49 13.april 2020.

    Jaz sem 70. Komot naredim 10 sklecov. Avtodom vozim v enem šusu brez problema 1000 km. dnevno prehodim od 15 do 25 kilometrov. Jem zdravo hrano, pijem cviček. Ne kadim. ali sem starejši in naj bom do konca leta v ...prikaži več izolaciji. OK za avtodom imam 450€ lizinga na mesec, Naj mi ga plača Uršula ali pa domača Urška, mi je vseeno katera.