Svet
8500 ogledov

Stradala in mučila 13 otrok, 29-letnik ima le 37 kilogramov

David Louise Anna Turpin
Starša, ki sta imela otroke doma priklenjene z verigami, zanikata vse obtožbe.

Policisti so Davida in Louise Turpin obtožili mučenja, zlorabe in zadrževanja otrok v ujetništvu. Aretirali so ju, ko je njuni 17-letni hčerki uspelo pobegniti in stopiti v stik s policijo. 

Tožilec Mike Hestrin je na sodišču povedal, da je par otroke kaznoval tako, da ju je zvezal in nato priklenil na postelje. Otrok nista odvezala niti takrat, ko so morali na stranišče. Dekle, ki je pobegnilo, je policistom povedalo, da je skupaj s sorojenci zadnji dve leti kovala načrt, kako bi pobegnili. Sreča se jim je nasmehnila pred nekaj dnevi. 

Prijetje Davida in Louise Anne Turpin | Avtor: Profimedia Profimedia
Grozljive razmere za štirimi zidovi

Policisti so razkrili nekaj podrobnosti dogajanja za štirimi stenami na videz urejene hiše v Kaliforniji. Starša sta otroke pogosto pretepala, nekatere naj bi tudi davila. Samo enkrat letno so se otroci lahko prhali. Če sta jih zalotila, da so si umili roke nad zapestji, sta jih kaznovala, ker so se "igrali z vodo". 

Otroci so čez dan spali in bili budni ponoči. Nista jima dovolila, da bi se igrali z igračami. Policisti so v hiši našli veliko igrač, ki so bile še v originalni embalaži. 

Policija je zasegla več sto dnevnikov, ki sta jih starša otrokom dovolila pisati.

Otroci so lahko jedli le en obrok na dan. Starša sta si privoščila normalne obroke hrane in otroke velikokrat prisilila, da so hrano samo gledali. Nihče od 13 otrok še ni bil pri zobozdravniku, v zadnjih štirih letih pa niso obiskali niti osebnega zdravnika. 

David in Louise Anna Turpin | Avtor: epa epa
Otroci še vedno v bolnišnici

Otroci, stari med 2 in 29 let, so od ponedeljka, ko so jih rešili iz ujetništva, v bolnišnici. Vsi razen najmlajšega otroka so močno podhranjeni. Dvanajstletni otrok tehta toliko kot povprečni 7-letnik. Najstarejši otrok, ki ima 29 let, pa tehta le 37 kilogramov. 

Pri več otrocih so prisotni znaki kognitivnih težav in nevropatije (gre za poškodbo živčevja, ki je posledica ekstremne in dolgotrajne fizične zlorabe), je povedal Hestrin. 

Staršema, če bosta spoznana za kriva, grozi do 94 let zapora.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • alen04 10:11 19.januar 2018.

    Mučit psihopata nagnusna!!!!

Sorodne novice