Svet
38056 ogledov

Starša sta ga zapustila, živi sam

Zloraba Shutterstock
Žalostna zgodba propadlega zakona, katerega največji žrtvi sta otroka.

Na Hrvaškem danes odmeva zgodba srednješolca z vzhoda Hrvaške, ki je mesece živel sam v hiši brez elektrike, vode in gretja, ker ga nihče od njegovih staršev ni želel vzeti k sebi.

Kot poroča Jutarnji list, je najprej družino zapustila mati, nato pa še oče. Za seboj sta pustila dva otroka, starejšega sina in mlajšo hči. Slednja je odšla k babici, sin pa je ostal sam.

Starša sta doživela finančni zlom, nakar je mama odšla po zaslužek v tujino. Njeni obiski so postajali vse redkejši, sledila je ločitev. Sin je bil dodeljen materi, hčerka očetu.

Mama je v tujini kmalu zasnovala novo družino, sina s seboj ni vzela. Živel je skupaj s sestro in očetom, dokler se ni odselil še ta. Tudi on je začel živeti z novo družino, v kateri ni bilo prostora za njegova otroka iz prvega zakona.

Deklica se je preselila k babici, deček pa je ostal sam. Sosedje so za Jutarnji list povedali, da so ga videvali na ulici, a da so mislili, da prihaja po stvari, prepričani so bili, da je tudi on pri babici. V hiši, kjer je najstnik živel, ni bilo ne elektrike ne vode niti gretja.

kletka, zapor Svet Sina za več kot 30 let zaprla v kletko

Sosedje so povedali še, da bi gotovo pomagali, če bi vedeli, kaj se dogaja. Resnica je na plano prišla šele po posredovanju pristojnih služb, ki pa so potrebovale več mesecev. Obvestila jih je šola. Deček se je medtem znašel kolikor je vedel. Včasih je odšel k dedu, ki ravno tako živi na pragu revščine, vnuka k sebi ni mogel sprejeti.

Policija je zaradi zanemarjanja tožilstvu ovadila 40-letnega očeta, starega policijskega znanca, in 39-letno mati.

Zloraba otroka Dveletna deklica Svet Hčer zapirala na podstrešje, kjer je umrla od lakote

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • leonardo 14:00 03.september 2019.

    Da ne bo kdo užalil katerokoli žival, ker vse poskrbijo za mladiče!

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 11:05 03.september 2019.

    Žal so v naši družbi še (vedno) neodgovorni in predvsem egoistični "starši". Otroku želim vse dobro.

  • miho 08:16 03.september 2019.

    Najstniki so pa ja zmožni preživeti sami. Če sta moja mati in oče morala s 15 leti poskrbeti sama zase, potem zmore tudi on.