Svet
12379 ogledov

Streljal na tržnici, policija napadalca še išče

Streljanje na švedski tržnici
Več ljudi so prepeljali v bolnišnico.

S Švedske poročajo o najmanj štirih ranjenih, potem ko je oboroženi moški pozno zvečer začel streljati na tržnici v švedskem mestu Trelleborg. 

Lokalni mediji navajajo, da so najmanj štiri osebe prepeljali v bolnišnico. Policija je najprej sporočila, da so štiri osebe utrpele strelne rane, pozneje so izjavo popravili.

"Najmanj dve osebi sta bili poškodovani s strelnim orožjem, preostali imajo drugačno vrsto poškodb," je o zdravstvenem stanju poškodovanih povedal tiskovni predstavnik policije Fredrik Bratt. Nekateri mediji so v nadaljevanju poročali o sedmih poškodovanih.

Okoliščine napada še niso povsem znane, a švedski mediji so ponoči poročali o veliki policijski iskalni akciji, saj je bil napadalec še na begu. Na terenu so bile specialne policijske enote. 

Napad se je zgodil okli 23.30 po lokalnem času na tržnici, kjer je večje število trgovin. 

"Bil sem doma za računalnikom, ko sem zaslišal glasno streljanje," je za švedske medije povedal Aron Tyden. Tiskovni predstavnik policije pa je dejal: "Prejeli smo več prijav o streljanju v Trelleborgu. Takoj smo odšli na kraj dogodka in našli več poškodovanih ljudi. Blokirali smo del mesta in preiskujemo, kaj se dogaja."

Ne gre za terorizem

Policija napada ne obravnava kot teroristični napad, saj do sedaj ni našla nobenih indicev, ki bi na to nakazovali. Trelleborg je mesto na jugu Švedske, kakih 33 kilometrov stran od Malmoa. 

Stockholm S tovornjakom v množico Svet Tovornjak zapeljal v množico v Stockholmu Napad v Stockholmu Stockholm Svet Napad v Stockholmu: tovornjak po centru drvel z neverjetno hitrostjo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jure19 12:15 13.oktober 2017.

    Postajate takšni kot ameriški mediji - niti države ne zadanete (Trelborg je južno od Malmoeja na Švedskem - točka na vašem zemljevidu pa je firm na Danskem). Ura je 12.15 - me zanima kako dolgo bo trajalo....

  • popokatopetl 09:17 13.oktober 2017.

    Kar se mene tiče je teror teror, pa če ga zganja muslimanski, desničarski ali levičarski extremist ali čisto navaden apolitičen norec.

  • kapibara 09:12 13.oktober 2017.

    Kot vedno: Ni šlo za terorizem, bodo pa travme v otroštvu-mladosti