Svet
1591 ogledov

Streljanje, sirene, aretacije na Kosovu

Kosovo, aretacije Youtube
Na Kosovu vse bolj napeto. Vučić sklical izredni sestanek z vodji Vojske Srbije.

Pripadniki Specialne enote kosovske policije ROSU so danes zgodaj zjutraj v severnem delu Kosovske Mitrovice z več kot desetimi vozili zavzeli več položajev in izvedli aretacijo štirih ljudi. Med njimi je tudi policist, ki je sodeloval pri preiskavi umora zmernega politika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića.

Župan Kosovske Mitrovice Goran Rakić je pri tem za medije povedal, da so specialci zgodaj zjutraj vstopili v stanovanja štirih ljudi, jih brutalno pretepli, nato pa odpeljali neznano kam. Naknadno se je izvedelo, da so jih odpeljali na policijsko postajo v južnem delu mesta. "Če se ne bi odpeljali, bi bila na ulicah že vojna," je komentiral. Med aretacijami so se slišali rafali iz avtomatskega orožja, slišale so se sirene.

Kot pišejo srbski mediji, so se v mestu začeli zbirati meščani, ki čakajo nadalnjih informacij. Za danes so sicer napovedani tudi protesti Srbov na Kosovu zaradi dviga carin na uvoz iz Srbije in Bosne in Hercegovine.

Oliver Ivanović Kosovo Svet Ubili srbskega politika

Vučić sklical izredne sestanke

Srbska vlada je za danes že sklicala izredno zasedanje, kot poročajo tamkajšnji mediji, je predsednik Aleksandar Vučić sklical tudi sestanek z vodji Vojske Srbije in drugih varnostnih služb.

Ivanovića so iz mimo vozečega avtomobila 16. januarja z več streli ubili neznanci pred sedežem njegove stranke v Mitrovici. Bil je viden zmeren politik kosovskih Srbov, pa tudi eden redkih, ki je bil javno kritičen do politike Beograda do Kosova.
Zaradi tega so se pojavile konfliktne teorije o tem, kdo stoji za njegovim še nepojasnjenim umorom.

Pešec Grozili so mu Svet Izginotje preiskovalnega novinarja Blokada, Kosovo Napeto Svet Vučić na Kosovu: Blokade, slišijo se rafali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Garancija
    Garancija 06:57 25.november 2018.

    Dokler bodo obstajali degeni,dol ne bo miru

  • saladin47 17:49 24.november 2018.

    Niso Šiptarji Bosanci, da si pustijo srat po glavi..

  • Žurnalček 14:09 24.november 2018.

    Srbi v Žurnalu , ne morejo iz svoje kože ! Ni intervenirala ROSU ampak FIT , ki ima vsega skupaj 80-90 . Prišli so areterati osumljene morilce Ivanovića ! Ker se je od vsega začetka vedelo , da je nalogodajalec ...prikaži večc Srbska politična mafija na Kosovu v spregi z BG , sedaj Beofrad kmeči i jauče , ker ve , da so jih raskrinkali . Srbi so vključili alarmne sirene , da bi se SRbi kolektivno uprli ala Knin , kar jim je usoelo v toliko , da so sami istrelili par rafalov , kar pa FIT-ovce ni zmotilo pri ..