Svet
9 ogledov

Strmoglavilo potniško letalo s 163 potniki

Zakaj je boeing 737 strmoglavil, še ni znano. Žurnal24 main
Na glavnem letališču v Gvajani v Južni Ameriki je pri pristajanju zletelo s steze potniško letalo boeing 737 800 s 163 ljudmi na krovu. Letalo je razpolovilo, številni poškodovani.

Letalo letalske družbe Caribbean Airlines je bilo na poti iz New Yorka v Georgetown.

Slabo ocenil pristanek

Boeing naj bi po besedah predsednika Gvajane, Bharrata Jadgdeoja, zletel s pristajalne steze, nesreči, ki se je zgodila nekaj po polnoči, pa so botrovale tudi slabe vremenske razmere, poroča BBC.

"En potnik ima zlomljeno nogo, številni pa podplutbe in modrice," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal minister za zdravje Leslie Ramsammy. Zdravniško pomoč je prejelo približno 100 potnikov, štiri zaradi hujših poškodb zdravijo v bolnišnici.

"Letalo se je ustavilo tik pred 61 metrov globoko grapo, kar bi lahko terjalo več deset smrtnih žrtev," je še dejal Jadgdeo. "Zelo, zelo smo hvaležni, da ni bilo poškodovanih več ljudi," je še dodal.

Potniki kričali in skakali iz letala

Neka potnica je, po poročanju lokalne agencije Kaieteur News, "ob pristanku letala zaslišala čuden zvok in vsi so začeli kričati" je dejala. "Grozno je bilo, molila sem k Jezusu,"  je dejala.

Taksist računal prevoz do terminala

Med potniki je bila tudi 41-letna Geeta Ramsingh iz Filadelfije, ki je povedala, da so potniki ob pristanku začeli ravno ploskati, v naslednjem trenutku pa kričati. Ko so se ustavili, se je povzpela na krilo letala in skočila na makadamsko cesto za ograjo vzletno-pristajalne steze.

"Razburjena sem, da nam v temi nihče ni pomagal, od nikoder pa se je pojavil taksist in mi zaračunal 20 dolarjev, da me odpelje na terminal. Morala sem plačati, a v izrednih razmerah ljudem res ne zaračunavaš vožnje," je, obkrožena s sorodniki, dejala v prostoru za prihode. V rojstno državo je prišla drugič v 30 letih, je še povedala.

Letalska družba takoj na pomoč

Letalska družba Caribbean Airlines se je na nesrečo odzvala nemudoma in takoj sprožila svoj program v primeru letalske nesreče. Reševalne ekipe so uspešno evakuirale vseh 157 potnikov in šest članov posadke, zaradi teme in padavin pa so imeli kar nekaj težav.

Kot so še sporočili iz družbe, so v neposrednem stiku s pristojnimi oblastmi v Gvajani, njihova glavna skrb pa so zdaj potniki, ki so bili na krovu letala ter njihove družine.

Karibska letalska družba, s sedežem v Trinidadu, sicer v preteklosti ne beleži hujših nesreč s svojimi letali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.