Svet
5530 ogledov

Upokojenka v domu za ostarele proizvajala strup in ga testirala na sostanovalkah

starostniki Anže Petkovšek
Sedemdesetletnica je policistom razkrila srhljivo zgodbo.

* - Fotografija je simbolna

70-letna Betty Miller je v domu za starostnike v Vermontu proizvajala strup, potem pa ga testirala na svojih sosedih. To je potrdila tudi ameriška zvezna policija FBI. 

Sosedje testni zajčki

Ricin, zelo nevaren strup, ki ga je Millerjeva pripravljala v okviru svojega hobija, na srečo ni botroval niti eni smrti. Bil pa je povod za prihod FBI v doma za upokojence "Wake Robin", kjer so v apartmaju 70-letne upokojenke odkrili stekleničko z oznako "ricin". Analiza je pokazala, da gre za smrtonosno snov.

Starka je priznala, da je recept za pripravo odkrila na spletu. Dodala je, da jo zanimajo rastlinski strupi, zato je po internetu poiskala informacije o izdelavi. Pojasnila je, da je ricin izdelala v svoji kuhinji v Wake Robinu ter ga je, da bi preizkusila njegovo moč, dodajala v hrano in pijačo ostalih prebivalcev doma za starostnike. FBI je razkril, da je vse rastline, ki so jih našli v apartmaju Millerjeve uničili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.