Svet
1684 ogledov

Tako eksplicitna sporočila je poročeni ženski pošiljal bodoči senator

Pametni telefon
Veljal je za umirjenega in celo dolgočasnega kandidata, od katerega česa podobnega ni nihče pričakoval.

Kariero bi si lahko uničil s seks škandalom

Volitve zveznega senatorja iz Severne Karoline sta v minulih dneh zapletla okužba republikanca Thoma Tillisa z novim koronavirusom in spolni škandal demokratskega izzivalca Cala Cunninghama. Noben od kandidatov ni napovedal odstopa od kampanje. Tillisova okužba s koronavirusom ni takšna reč, da bi se odpovedal kandidaturi, pri Cunninghamu pa bo morda bolj jasno, ali spolni škandali še kaj pomenijo v Ameriki, ki si je izvolila za predsednika možakarja z vrsto takšnih škandalov. Pred Donaldom Trumpom so namreč spolni škandali politikom z redkimi izjemami, kot je bil Bill Clinton, uničili kariere.

Vse se je odvilo skoraj naenkrat. Tillis je v petek sporočil, da je okužen s koronavirusom, demokrat Cunningham pa je priznal pošiljanje spolno eksplicitnih sporočil ženski, ki ni njegova žena, in se za to opravičil, hkrati pa zagotovil, da vztraja v kampanji. Tekma med obema je bila doslej izjemno tesna in možnosti za zmago sta imela oba.

Veljal za družinskega človeka, prav tako ženska, s katero sta si dopisovala

47-letni Cunningham je sicer večino poletja rahlo vodil v anketah. "Ranil sem družino, razočaral prijatelje in mi je zelo žal. Prvi korak do popravljanja odnosov je prevzem odgovornosti in to prevzemam," je sporočil poročeni politik, ki ima dva otroka. Sporočila je pošiljal demokratski politični strateginji 36-letni Arlene Guzman, ki je poročena z vojaškim veteranom, s katerim imata prav tako dva otroka.

Do sporočil med obema se je dokopala konservativna spletna stran in jih objavila. Privlačnost med politikom in strateginjo je glede na sporočila obojestranska. Med drugim ji je napisal, da bi jo rad poljubljal, ona pa mu je odgovorila, da je sladek in bi uživala v tem. Napisal ji je tudi, da je edina stvar, ki bi jo rad "obdelal", ona pa mu je odgovorila, da to zveni vroče in zabavno.

Ni še jasno, kako bo to vplivalo na volivce

Ni sicer še jasno, ali je vse ostalo pri sporočilih, še manj pa je jasno, kako bo to vplivalo na volivce, ki so morda v zadnjih štirih ali petih letih pridobili imunost za takšne reči, če je že nimajo na koronavirus. Republikanci so doslej večkrat dokazali, da je glavna oblast, vse drugo pa postranska zadeva, ni pa še jasno, ali so taki sedaj tudi demokrati. Severna Karolina je namreč ena od držav, ki tokrat odloča o tem, kdo bo imel večino v senatu naslednji dve leti in s tem odločilno besedo pri imenovanju zveznih sodnikov na čelu z vrhovnimi.

Trenutno razmerje moči v 100-članskem senatu je 53 proti 47 za republikance, ki pa so pred volitvami 3. novembra bolj ogroženi. Pred volivce mora namreč več republikanskih senatorjev kot demokratskih in demokrati imajo dobre možnosti za osvojitev najmanj 50 sedežev. V tem primeru bo odločilno, kdo bo predsednik, kajti ob neodločenem izidu je jeziček na tehtnici v senatu podpredsednik ZDA.

Spolni škandal Cunninghama je sicer veliko presenečenje, saj velja za umirjenega in celo dolgočasnega kandidata, od katerega česa podobnega ni nihče pričakoval.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 13:04 08.oktober 2020.

    Ma kake nebuloze omenjate... Nekdo je napisal ( ljubici, za časa svojega zakona), da bi bil rad tvoje spodnje hlačke.. pa je še zmeraj na položaju.. Bedaki, ste takim veseljačkom fovš...