Svet
602 ogledov

Tako hitijo kupovati toaletni papir!

Toaletni papir Profimedias
Po tem, ko so dobesedno preplavili trgovine z orožjem, so Američani začeli množično kupovati še toaletni papir in s tem trgovcem povzročili precej preglavic.

Papirja se ne porabi več kot prej

Virus COVID-19 je bolezen dihal in ni povezan s trebušnimi motnjami ali z drisko, zato so panični nakupi toaletnega papirja v ZDA presenetili vse. Podjetja, ki proizvajajo toaletni papir, so za CNN pojasnila, da se s takšnim povpraševanjem še niso soočala.

Obratujejo podobno kot prej, proizvodnja se ne manjša. Seveda pa se v resnici ne porabi nič več papirja kot prej, le ljudje so ga začeli kopičiti doma.

Na "trend" niso imuni niti Avstralci.

Podobno so začeli toaletni papir kopičiti tudi v Kanadi, kot je razvidno iz spodnjega posnetka.

Zalog je v Sloveniji dovolj, raje bodimo strpni do trgovcev!

V Sloveniji takšnega paničnega nakupovanja ni, trgovci pa mirijo, da tudi če v danem trenutku police niso polno založene, ostaja dovolj zalog v skladišču, zato pretirano kopičenje toaletnega papirja zagotovo ni smiselno, saj se poraba v resnici ne veča.

Kar je bolj zaskrbljujoče, je odnos do delavcev in delavk v trgovinah. Po nekaterih trgovinah so delavce sicer zaščitili s pleksi steklom na blagajnah, opozarjajo tudi, naj se držimo varnostne razdalje. Znotraj trgovine se trudijo ohranjati zmerno število kupcev.

Nekateri pa so do trgovk in trgovcev, ki so dnevno izpostavljeni več stikom, celo nesramni in nad njimi izvajajo pritisk.

košara zelenjava V Sloveniji Slovenija Zaradi koronavirusa vzpostavljena spletna tržnica

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.