Svet
7201 ogledov

Tako visok znesek je prejela Greta Thunberg!

Greta Thunberg instagram
Denar bo namenila za boj proti podnebnim spremembam.

"To mi veliko pomeni"

Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg je kot prva prejela nagrado za človečnost, ki jo je podelila portugalska fundacija Gulbenkian. S tem je prejela tudi milijon evrov, ki jih bo 17-letnica namenila za boj proti podnebnim spremembam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Thunbergova se je preko Twitterja zahvalila za nagrado. "To mi pomeni veliko in upam, da mi bo pomagala narediti več dobrega v svetu," je dejala v videoposnetku.

Napovedala je še, da bo celoten znesek preko svoje fundacije namenila organizacijam in projektom, ki se zavzemajo za varovanje podnebja in ki podpirajo ljudi, ki so jih najbolj prizadele podnebne spremembe.

Uspelo ji je mobilizirati mlade

Pobudnico protestov Petki za prihodnost so pri fundaciji izbrali med 136 predlogi iz 46 držav. Vodja žirije Jorge Sampaio je pojasnil, da je bila večina članov za podelitev nagrade Thunbergovi. Uspelo ji je namreč mobilizirati množico ljudi, med njimi predvsem mlade, s svojo prepričanim bojem pa je postala neverjetna osebnost sedanjega časa, je dodal.

dezurni@zurnal24.si

Greta Thunberg Magazin Greta Thunberg: Debelo boste pogledali, ko boste videli ta posnetek!
 

Komentarjev 3
  • zvezdana1 07:00 22.julij 2020.

    Je...te se vi in vaš portal.....

  • zvezdana1 06:59 22.julij 2020.

    Ma dajte se zresnite, kaki oz. kake borke za ohranjnje narave? Vedno gre za posameznice oz. posameznike katere financira kapital in jim je malo ali bolje rečeno dpooh nič ni mar za navadne ljudi na tej zemlji in v nepravični družbi.

  • Covid_1984 22:16 20.julij 2020.

    ko ti umsko nadpovprečna 17-letnica govori, kako naj bi živeli, pri čemer ima vso podporo korporacij in prestitutk, je res potrebno verjeti vsemu, kar naša ivanka orleanska prebere z listkov.