Svet
1502 ogledov

Tako bo po novem na Evroviziji

eurosong bralka
Organizatorji Evrovizije so sporočili, da so pravila tekmovanja prilagodili spreminjajoči se globalni situaciji, da bi zagotovili izvedbo priljubljenega glasbenega tekmovanja v letu 2021, pa tudi kasneje. Med spremembami je možnost predvajanja posnetih spremljevalnih vokalov, s čimer bi zmanjšali število delegatov posameznih držav na tekmovanju.

Biti morajo bolj fleksibilni

"Letos spomladi smo se naučili, da moramo tekmovanje načrtovati tudi za primer globalne krize, zato smo spremenili določena pravila. Imeti moramo možnost biti fleksibilnejši, zato da lahko spremenimo sam format tekmovanja oziroma prilagodimo njegovo organizacijo tem spreminjajočim se časom," je dejal vodja tekmovanja Martin Österdahl.

Dodal je, da so kot organizatorji največje glasbene prireditve v živo na svetu odločeni in združeni v tem, da bo tekmovanje prihodnje leto 18., 20. in 22. maja potekalo ter da bodo razglasili novega zmagovalca Evrovizije kot tudi novo državo gostiteljico. "Vse to je del našega DNK-ja in naše zapuščine," je poudaril.

Manj delegatov 

Organizacijski odbor izbora se je med drugim odločil, da bodo začasno umaknili prepoved predvajanja vnaprej posnetih spremljevalnih vokalov med tekmovanjem. S tem želijo državam omogočiti raziskovanje novih kreativnih rešitev ter potovanje na tekmovanje v manjših delegacijah, hkrati pa želijo zmanjšati tehnične omejitve za državo gostiteljico, med drugim piše v sporočilu za javnost. Za možnost predvajanja vnaprej posnetih spremljevalnih vokalov na nastopu pa se bo lahko vsaka država samostojno odločila.

Glede tega, kako bo potekalo tekmovanje v letu 2021, se organizatorji sicer niso še natančno izrekli, saj ne vedo, kakšna bo tedaj globalna situacija, zagotavljajo pa, da so pripravljeni na več možnih scenarijev. Pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) v tej smeri tudi že intenzivno sodelujejo z nizozemskimi organizatorji.

Slovenijo bi morala letos na Evroviziji predstavljati Ana Soklič s pesmijo Voda. Znano je, da bo pevka tudi prihodnje leto naša predstavnica, a z drugo skladbo.

Ana Soklič Magazin Ana Soklič predelala pesem Voda, tako zveni sedaj

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice