Svet
4433 ogledov

Tisoč evrov globe za nenošenje zaščitne maske

Zaščitna kirurška medicinska maska Profimedia
V italijanski deželi Kampanija so uvedli stroge kazni za vse tiste, ki ne nosijo zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih, poroča časnik The Local IT.

Preveč so se sprostili

Doslej so med drugim kaznovali bar in frizerski salon, Vincenzo De Luca, predsednik dežele Kampanija, pa je dejal, da "če naši sodržavljani menijo, da je težava s koronavirusom rešena, to pomeni, da bomo vsak teden beležili več primerov".

"Vedeli smo, da bo okužb vse več, to smo pričakovali," je dejal nekaj ur pred objavo uredbe, ki se navezuje na zaostritev ukrepov zaradi pandemije covida-19. Ljudje so se namreč po njegovem mnenju preveč sprostili.

Odgovornim grozi celo zaporna kazen

Zato zaostritev predvideva globo v višini 1000 evrov za vse, ki ne nosijo maske v zaprtih prostorih, bodisi v javnih zgradbah, supermarketih, barih, restavracijah, trgovinah ali na javnem prevozu. Prevozniki potnikom, ki ne nosijo maske, ne smejo dovoliti vstopa na vlak ali avtobus, če pa si potniki masko snamejo med vožnjo, jim je treba naročiti, naj čim prej izstopijo. Če poziv zavrnejo, morajo prevozniki poklicati policijo.

Podobno velja za ostale podjetnike, torej trgovce, gostince idr. Poleg globe namreč odgovornim v podjetjih grozi tudi zaporna kazen od pet do 30 dni.

V soboto 275 novih primerov

Italija je sicer ena izmed prvih držav v Evropi, ki jih je koronavirus hudo prizadel. Doslej so zabeležili več kot 242 tisoč primerov okužb in več kot 35 tisoč smrtnih žrtev.

V soboto so zabeležili 275 novih primerov okužb in pet smrtnih žrtev, še poroča The Local IT.

dezurni@zurnal24.si

Covid-19 Razmere kritične Svet Okužbe s covidom-19: Padel rekord, razmere zaskrbljujoče
 

 

Komentarjev 1
  • en3 11:08 27.julij 2020.

    kr lepa ceha...