Svet
183310 ogledov

To je kraja, ampak vse po zakonu

1/2
24sata
Bralka portala 24sata je besna, ker je za sto evrov v menjalnici na Hvaru dobila le 607 kun.

"To je več kot sramotno, tako krasti ljudem, nimam besed," je portalu 24sata sporočila bralka, potem ko je vesna prišla iz menjalnice v Jelsi na Hvaru. Tam je za sto evrov dobila le 607 kun. Uradni tečaj je sicer 7,49 evra za kuno, po tem tečaju bi za sto evrov dobila 749 kun.

Da je menjava tako slaba, je opazila šele potem, ko jo je že opravila. Pravi, da so tudi drugi turisti v Jelsi besni zaradi menjalnih tečajev, veliko jih je poslovalnic istega podjetja.

"Menjalnice so zasebne in lahko določijo takšen menjalni tečaj, kakršnega želijo, je pa to slaba reklama za Hrvaško," je povedal drugi bralec, ki je imel podobno izkušnjo v Rovinju.

Iz menjalnice so sporočili, da poslujejo skladno s predpisi.

"Takšna praksa je običajna v svetu, sploh ko gre za zelo obiskane lokacije, kjer so visoke najemnine. Menjalni tečaji so javno objavljeni, strankam, ki po menjavi niso zadovoljne, pa vrnemo denar," so pojasnili.

Čeprav taka praksa ni poštena, pa ni nezakonita, pravi Igor Vujović iz društva Potrošnik, ki se ukvarja z zaščito potrošniških pravic.

"Ljudje pogosto ne pogledajo tečaja, preseneti jih šele, ko preštejejo denar in dobijo račun. S potrošnikovega vidika je to nesramno, a menjalnice to lahko počnejo, samo tečaj morajo objaviti na vidnem mestu," je dejal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • Bobby_Armstrong 09:43 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • psasa 11:58 26.julij 2021.

    Ampak kljub temu bo naslednjič spet šla k hrvatom

  • kapibara1 08:03 26.julij 2021.

    Mislm, kolk je pa toti star, mlečni-gres jedec da še zmeraj na bankomatu menja v tujo valuto ??!!