Svet
64964 ogledov

To je morilec šestih ljudi, znano tudi kdo so žrtve

Pokol v Zagrebu, policija Pixell
Na Hrvaškem odmeva večerni zločin v Zagrebu, kakršnega naši južni sosedje ne pomnijo.

Kot smo že poročali, v Zagrebu je sinoči okrog 21.30 prišlo do grozljivega zločina, v katerem je moški ubil šest ljudi, med drugim desetletnega otroka. Pokol je preživel sedem mesecev star dojenček.

Novinarji portala Jutarnji list poročajo, da je bil storilec, ki si je okrog četrte ure med poskusom policijske aretacije sodil sam, voznik taksi službe I. N.. Taksi vozilo Škoda Octavia je bilo najdeno nedaleč stran od mesta, kjer si je sodil sam.

Pred tem je pobil tri ženske, dva moška in otroka. Šlo naj bi za mamo in očeta, dve hčerki ter sina ene izmed hčerk in partnerja druge. Kot poroča RTL sta med drugim ubiti sestri Maja in Josipa T., otrok je bil Majin sin. Maja bi čez osem dni praznovala 35. rojstni dan. Dojenček, ki so ga našli nepoškodovanega na mestu zločina, je storilčev otrok.

Portal Vijesti.hr je prvi objavil tudi fotografiji nesrečnih sester.

Žrtvi - Zg | Avtor: Facebook Facebook

Policija je bila deset minut po dogodku na mestu zločina, od koder je storilec pobegnil. Začela se je velika preiskava, v okviru katere so sprva praktično zaprli ves Zagreb, nato pa iskanje razširili na celotno državo.

Hrvaška policija Svet Srhljivka v Zagrebu: Šest mrtvih, med njimi otrok. Dojenček preživel.

Med tem je že potekal policijski ogled zločina.

Pokol v Zagrebu, policija | Avtor: Pixell Pixell

"Česa takšnega še nisem videl"

Po grozljivem zločinu je v šoku praktično vsa Hrvaška, ne le soseska, v kateri je prišlo do zločina. Česa takšnega ne pomnijo niti policisti.

"Že več kot trideset let delam kot policijski oglednik, česa takšnega še nisem videl," je za Večernji list povedal eden izmed policistov. Ostalih podrobnosti za javnost seveda ni komentiral.

Blizu prizorišča zločina so se že sinoči začeli zbirati tudi Zagrebčani. "Prišli smo pogledat, če lahko kako pomagamo. Želeli smo tudi izvedeti, kaj se dogaja, saj se na tem območju v glavnem vsi poznamo," je povedal eden izmed sosedov.

Ljudje ne morejo verjeti, da je kaj takšnega sploh možno. Številni med njimi so tik pred streljanjem slišali ženske krike. Sosedje vedo povedati, da je ena izmed ubitih storilčeva nekdanja žena in da je motiv zločina najverjetneje ljubosumje.

Umor v Zagrebu Nove podrobnosti zločina v Zg Svet "Slišali so se srhljivi kriki"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Janez707 15:12 02.avgust 2019.

    "Domovinskemu branitelju" zmanjkalo Srbov pa se je lotil svojih

  • Johny 11:47 02.avgust 2019.

    In kje je slika morilca, ki jo obljubljate v naslovu?? Da se ne boste trudili na ta deževni petek: https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/crna-kronika/3544081/ovo-je-lice-ubojice-koji-je-pobio-cijelu-obitelj-a-medju-njima-i-10-godisnje-dijete-presudio-je-sam-sebi/