Svet
18469 ogledov

Ženo ubil, da ne bi več gledal, kako trpi

Italija Profimedia - fotografija je simbolična
Tudi tožilstvo zahtevalo najnižjo kazen.

Umor Laure Amidei se je zgodil 14. aprila 2021 v Vignoli, v Modeni. Policijo je po dejanju poklical njen mož. 

Blaga kazen za umor

Porotno sodišče v Modeni je po poročanju italijanskih medijev 74-letnega Franca Cionija, ki je 14. aprila 2021 v Vignoli ubil svojo bolno ženo, obsodilo na šest let in dva meseca zaporne kazni. Kazen je za umor zelo blaga, saj so upoštevali vse olajševalne okoliščine. 

Po umoru žene je bil Cioni tisti, ki je poklical policijo in priznal, da je želel narediti konec trpljenju 68-letne Laure. 

Posebne okoliščine

Kot je za medije pojasnil zagovornik, odvetnik Simone Bonfante, so priznali olajševalne dejavnike in posebne okoliščine dejanja, saj je moški ukrepal, da žena ne bi več trpela. Celo tožilstvo je v tem primeru zahtevalo najnižjo kazen. 

"Verjamem, da je kazen pravična. Gre za zelo poseben primer in sodišče je razumelo vse okoliščine. Na primer tudi dejstvo, da je imel moj klient rad ženo in je ukrepal, da je ne bi videl več trpeti," je dejal odvetnik Simone Bonfante, zagovornik Franca Cionija. "Njegovo obnašanje je bilo vedno spoštljivo, vzorno in je prav, da so ga upoštevali. Je pa šlo za nasilno dejanje," je dodal odvetnik.

Sibilla Barbieri Zadnje sporočilo Svet Igralka se je odločila za evtanazijo. To sporoča v zadnjem posnetku koalicija Slovenija To se dogaja z zakonom o evtanaziji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 16:30 10.november 2023.

    Pravzaprav vam je celo ta naslov uspelo napisati smiselno narobe...Očitno jo je imel rad, torej jo je ubil, da ne bi več trpela in ne zaradi sebe, ker mu je šla trpeča na živce in jo kot vi ugotavljate , ...prikaži več "ni mogel več gledati"...

  • Boris 08:34 10.november 2023.

    To je dober mož.