Svet
28 ogledov

To Putin naredi s podkupljivim ministrom

vladimir putin EPA
Ruskega gospodarskega ministra Alekseja Uljukajeva so včeraj prijeli zaradi utemeljenega suma, da je prejel podkupnino v višini dveh milijonov.

Ministra Alekseja Uljukajeva so v ponedeljek malo pred polnočjo aretirali agenti ruske obveščevalne službe FSB v okviru policijske operacije, potem ko so prejeli "resne dokaze" s prisluškovanjem njegovim pogovorom in pogovorom njegovih sodelavcev. Zasačili so ga med prejemanjem dveh milijonov dolarjev gotovine za prevzem naftne družbe Bašneft s strani državnega naftnega velikana Rosneft, poroča STA.

Kdo je Uljukajevu dal podkupnino, javnosti ni poznano. Minister sicer krivde ne priznava, meni, da gre za provokacijo. Uljukajev je najvišji ruski predstavnik, ki so ga pridržali po poskusu državnega udara v tedanji Sovjetski zvezi leta 1991. Na položaju ministra za gospodarstvo je bil od leta 2013, pred tem je bil desetletje namestnik guvernerja ruske centralne banke.

Putin ga je že zamenjal

Ne glede na to, da ministru krivda še ni dokazana, da je prijet v okviru preiskave, ga je ruski predsednik Vladimir Putin že zamenjal. Kot sporoča uradni Kremelj, je Putin "izgubil zaupanje" v Uljukajeva. Ta je trenutno v hišnem priporu, oblasti so mu prepovedale kakršenkoli stik z zunanjim svetom.

Preiskovalni organi so po pisanju ruskih medijev zagotovili, da bo zelo hitro prišlo do spisane obtožnice; odstavljenemu ministru grozi do 15 let zaporne kazni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • micika 23:37 16.november 2016.

    enega takega putina nujno v slovenijo!!!da naredi red med temi našimi srakami,vse hujše je!

  • leonardo 15:55 16.november 2016.

    Madona, če bi se pri nas našel en " Putin" ostanemo komplet brez parlamenta, sodstva in ostalih tajkunov. To pa bi bilo nekaj, kaj? Bog ve ali bi tudi z naduvanimi dohtarji pometel?

  • cogocogo 13:55 16.november 2016.

    dragi fanatik ,,te zakone si je pripravila vlada demosa takoj po osamosvojitvi in nobena jih ni zelela popraviti gospodje iz demosa z bavcarjem v ekipi so si priredili zakonodajo da lahko svobodno ropajo dezelo in drzavljane razjezi me ko taki ...prikaži večaki gnoji kot si ti vidite samo neke komuniste da bi jih res imeli bi imali tudi taborisca za vse te zlocince tako pa so spreobrnejnci z ene in druge sekte zlocinsko nastrojeni proti narodu pa naj bodo milanovi junaki ali janezkovi najbolj pa se mi gabite fanatiki ki spegate iz riti teh pokvarjencev taki kot si ti ki vidi povsot neke komice pa ste res vredni vsega prezira ,,palcanci da trobite za te zlocince ,,zato pa je v dezeli vse v riti ,ja fanatik da ti nastejem tudi vase kriminalce bi rabil cel dan ,,tako da ne serji o neki postenosti tvojih bogov TAKO ENI KOT DRUGI SE DELAJO NARCA IZ NARODA SE POSEBEJ TAKIH BEDAKOV KOT SI TI ,,SAMO DA JIM LEZETE NEKAM IN JIH VOLITE ,,no vec kot polovica nas ze dolgo ne voli te VOLE samo fanatiki