Svet
817 ogledov

To se Facebooku in Zuckerbergu ni zgodilo še nikoli doslej

facebook EPA
Prvi tolikšni padec v zgodovini.

Facebook, ki se je zaradi različnih škandalov preimenoval v Meto, je v drugem četrtletju letošnjega leta doživel prvi padec prihodkov v svoji zgodovini. V primerjavi z lanskim drugim četrtletjem so padli za odstotek na 28,8 milijarde dolarjev, dobiček pa se je znižal za 36 odstotkov na 6,7 milijarde.

Delnice Mete so se do konca rednega dela borznega trgovanja v sredo podražile za 6,55 odstotka, v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pa pocenile za 4,65 odstotka na 161,70 dolarja. "Gre za čase, ki zahtevajo več intenzivnosti in pričakujem, da nam bo uspelo narediti več z manj viri," je izjavil glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg.

Facebook oziroma Meta, ki se sooča s konkurenco drugih družbenih medijev, kot je TikTok, je sicer poročala o rasti dnevnih uporabnikov na 1,97 milijarde, vendar pa je število mesečnih uporabnikov padlo za dva milijona na 2,93 milijarde.

Facebook je doživel nov padec po prvem četrtletju, ko je prvič v zgodovini poročal o padcu števila uporabnikov. Sedaj se je v zgodovino vpisal še s padcem četrtletnih prihodkov.

Še en udarec ambicijam

Malo pred objavo rezultatov je ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC) sporočila, da bo skušala blokirati nameravani prevzem proizvajalca aplikacij za virtualno realnost v telovadbi Within. To bo udarec ambicijam o nadzoru nad tehnologijo virtualne realnosti metaverse, ki ga želi Meta ustvariti.

Meta je na namero FTC odgovorila, da gre za ideološko in špekulativno potezo, ki nima temeljev v realnosti.

Meta ima težave tudi s svojim družbenim medijem Instagram, kjer se slavni vplivneži pritožujejo, da se spreminja v TikTok. Direktor Instagrama Adam Mosseri zagotavlja, da bo Instagram ostal medij za delitev fotografij ne glede na to, kaj vse mu bodo dodajali.

Facebook Instagrm, WhatsApp Osebni podatki E-Life Meta bi lahko zaprla Facebook v Evropi Mark Zuckerberg Svet Črni dnevi za Marka Zuckerberga

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 15:06 29.julij 2022.

    Rogljiček manj, se mu bo komaj kaj poznalo....

  • Roberta_Bordelon 11:49 28.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan.....glej več informacij ............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦