Svet
1279 ogledov

Tovorni vlak povozil 16 ljudi

koronavirus - Indija Profimedia
Bili so prepričani, da vlak zaradi pandemije ne bo vozil, zato so zaspali kar na tirih.

Umrli so bili delovni migranti, ki so zaspali na tirih, ko so izmučeni skušali priti do železniške postaje, poroča BBC. Vrniti so se skušali domov.

Indija je sicer organizirala posebne vlake, ki so migrante peljali v domače vasi. Več deset tisoč pa jih je kar peš ubežalo iz mest, ko je Indija razglasila karanteno.

Železniški uradniki pravijo, da so delavci hodili po cesti proti Aurangabadu, kasneje pa po železniških tirih, ki vodijo do Aurangabada. Po tem, ko so prehodili 36 kilometrov, so bili izčrpani in so se odločili za počitek. Po lokalnih poročilih so delavci domnevali, da vlaki ne bodo vozili zaradi karantene in so zato zaspali kar na tirih. Indijski uradniki so zdaj odredili preiskavo.

Indijski premier Narendra Modi je dejal, da je "zelo zaskrbljen zaradi izgube življenj zaradi smrtne nesreče v Aurangabadu v Maharaštri," še poroča BBC.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.