Svet
11 ogledov

Tragična smrt slovaškega navijača

Beograd, cesta, promet EPA
V Beogradu je v tragični nesreči, ki ji je botroval tudi alkohol, umrl 22-letni Slovak, nogometni navijač Spartaka iz Trnave. Na avtobusu je pogledal skozi strešno okno v trenutku, ko je avtobus zapeljal pod podvoz. Zaradi udarca je bil na mestu mrtev.

Nesreča se je zgodila blizu beograjske Arene, 22-letni Tomaš Čeman iz Slovaške pa je s prijatelji navijači potoval v Bolgarijo, kjer se je Spartak pomeril z Levskim. Pod podvozom, visokim 4,3 metra, je z namero, da bo sedel na streho avtobusa, pogledal skozi strešno okno, kar je bilo zanj usodno.

Potniki so po poročanju srbskih medijev dejali, da je bil 22-letni Slovak močno opit. "Odprl je strešno okno, pogledal skozenj in takoj umrl. Bilo je grozno, avtobus je bil poln krvi," je dejal eden od navijačev.

Pred tekmo minuta molka

Po zaključku preiskave so v spremstvu srbske policije slovaški navijači nadaljevali pot proti Sofiji, kjer se je popoldan odvijala tekma. Navijači so za slovaške medije povedali, da se bodo tekme udeležili, navijali pa bodo v spomin na umrlega prijatelja. Menedžer Spartaka iz Trnave, Marjan Černi, po navedbah slovaškega portala trnava.sme.sk nesreče ni želel komentirati, saj, kot je dejal, ne pozna vseh podrobnosti.

"Vsem igralcem in vodstvu kluba je zaradi tragičnega dogodka zelo žal. Pred tekmo bi želeli minuto molka, a je odločitev v rokah Uefe," je za slovaške medije še dejal Černi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.