Svet
12 ogledov

Tretji dan protestov zaradi smrti kolega

bruselj Shutterstock
V Bruslju je zaradi stavke zaposlenih v mestnem potniškem prometu že tretji dan ohromljen javni prevoz. Stavkajoči so ogorčeni nad smrtjo kolega, ki je med opravljanjem službene dolžnosti umrl v nasilnem napadu, in zahtevajo višje varnostne standarde.

Šestinpetdesetletni uslužbenec belgijskega javnega prevoznika STIB/MIVB je umrl zaradi udarca v obraz, ki ga je dobil v soboto v zgodnjih jutranjih urah. Po navodilih delodajalca se je takrat odpravil na kraj trka med osebnim vozilom in mestnim avtobusom v lasti STIB/MIVB, da bi preučil okoliščine nesreče, kar pa je preprečil nasilni neznanec.

Odgovornost za napad je sicer že prevzel 28-letni moški, ki se je sam predal policiji. Po besedah odvetnika napadalec ni želel ubiti 56-letnika in svoje dejanje obžaluje. Tožilstvo je proti moškemu že sprožilo postopek zaradi suma napada s smrtnim izidom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.