Svet
15857 ogledov

Trg dela. V Nemčiji še nikoli tako kot letos.

Delavec Profimedia
V Nemčiji beležijo rekordno število odprtih delovnih mest.

V drugem četrtletju je bilo po podatkih nemškega Inštituta za raziskave zaposlovanja IAB iz Nürnberga na voljo 1,93 milijona odprtih delovnih mest, kar je 11 odstotkov več kot v prvem trimesečju.

Na letni ravni se je število prostih delovnih mest v drugem četrtletju povečalo za 66 odstotkov. Po podatkih IAB v Nemčiji še nikoli ni bilo toliko odprtih delovnih mest kot v obdobju od aprila do junija 2022. Raziskavo so a celotno državo začeli opravljati leta 1992.

IAB raziskavo opravlja na podlagi poizvedbe pri podjetjih in tako upošteva tudi tista odprta delovna mesta, ki niso zabeležena pri agencijah za zaposlovanje. V drugem četrtletju je inštitut zbral odgovore od okoli 7500 delodajalcev iz vseh gospodarskih panog, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Ne glede na precej realno možnost recesije se število odprtih delovnih mest še naprej povečuje. Trenutno je na izjemno visoki ravni," je dejal Alexander Kubis iz IAB. Nadaljnja rast je sicer po njegovih besedah vprašljiva: "Trg dela signalizira veliko povpraševanje po delovni sili, a v prihodnosti nas čaka veliko izzivov, povezanih tudi z morebitno ustavitvijo dobave plina iz Rusije."

 

Nemčija bencinska črpalka Svet Nemčija delavcem bone za 300 evrov. Kdo jih bo prejel? Nemčija plin Svet Panika v Nemčiji, stanje je resno

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 17:57 14.avgust 2022.

    Najbrž rabijo fizikalce, da podo poganjali generatorje za ogromno prodanih kaloriferjev ;-)

  • Ender3 15:25 14.avgust 2022.

    Se zgodovina ponavlja, včasih so ljudem pisali dobrodošlico «arbeit macht frei....»

  • Avatar luckyss
    luckyss 09:27 14.avgust 2022.

    Ja, bo treba še veliko takšnih člankov, da boste prepričali ljudi, ki jih bo lačne zeblo, da jim gre "fajn"..