Svet
21850 ogledov

Trik, s katerim je prihranila za stanovanje

Varčevanje Facebook
S svojim načinom varčevanja je postala pravi spletni hit.

Novozelandčanka Cherie Howie je na spletu delila enostaven trik, s pomočjo katerega je v treh letih privarčevala za stanovanje. Svoj način varčevanja je delila Facebook skupini, kje je navdušila številne uporabnike družbenega omrežja.

Že leta 2015 je kupila stanovanje v Aucklandu, zanj je - kot zatrjuje sama - varčevala tri leta. "Mama me je naučila na ta način organizirati porabo denarja," je priznala in dodala, da je takšen načrt pripravila tudi za prijatelja. Izpustila je le stroške za avtomobil, ker ga nima.

Glede na slovensko povprečno plačo je le 3-letno varčevanje za stanovanje seveda misija nemogoče, a kljub temu ima Novozelandčanka nasvet, ki ga lahko prilagodite tudi svojim razmeram. Če že ne boste odpirali novih bančnih računov, pa morda denar vendarle dajali na tri različne kupčke. V čemu je skrivnost?

Cherie meni, da je potrebno denar, ki ga zaslužite, razdeliti na tri različne račune. Prvi je račun za tako imenovane režijske stroške, kot je stanarina, prevoz, tedenske žepnine in podobno. Na drugi račun je potrebno prenakazati denar, ki ga načrtujete za frizerja, nakup oblačil in obutve, darila, zdravila, kozmetiko in podobno, na tretji račun pa je potrebno prenakazati denar, ki ga želite privarčevati.

Novozelandčanka poudarja, da je zelo pomembno, da se disciplinirano držite načrta in da za posamezne izdatke ne trošite več denarja, kot ste to načrtovali. "Ne podležite skušnjavi, da bi z enega na drugi račun prenakazovali denar, več porabili za kozmetiko ali hrano. Pomembno je, da se držite tistega, kar ste si sami zadali," svetuje.

Jasno, v prvi vrsti je pomembno, da človek mesečno zasluži dovolj, da si lahko privošči tri ločene račune in nekaj denarja, ki bi ga lahko dajali na stran.

razno 08.05.13. denar, euro, stetje, bankovci, A bank employee counts Euro notes Brez sankcij Slovenija Noro, varčevanje lahko kar ukinejo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Mali Miha 14:34 23.marec 2018.

    Ko dobim plačo naredim tri kupčke. Prvega v hlače, drugega na hodnik in tretjega v stranišče

  • supreme 10:36 20.marec 2018.

    Ne podlezite skusnjavi???........to se ze pri enem racunu lohk drzis

  • Avatar Leon
    Leon 09:37 20.marec 2018.

    Odpiranje treh računov in stroški vodenja pri nas ti požro ves našparan denar glede na naše plače !