Svet
610 ogledov

Trump bi streljal migrante v noge

Pribežniki v Turčiji Profimedias
Ameriški predsednik Donald Trump marca v silovitem besu zaradi nadaljevanja nezakonitega priseljevanja v ZDA predlagal streljanje v noge prebežnikov in popolno zaprtje meje z Mehiko.

Časnik New York Times je poročal, da je Trump na omenjeno zamisel prišel proti koncu tedna besnenja proti priseljencem. Statistika je namreč kazala, da kljub njegovi retoriki število nezakonitih prehodov meje narašča. Poleg streljanja v noge je predlagal tudi zaprtje meje z Mehiko, kjer bi pred mejnim zidom skopali jarke z vodo, ki bi bili polni kač ali aligatorjev, na vrhu zidu pa napeljali elektriko. Nezakonitim migrantom bi tako dostop bil popolnoma onemogočen. 

V obdobju jeze se je Trump tudi odločil, da se bo znebil svetovalcev in sodelavcev, ki so bili proti zaostrovanju migracijske politike. Pri njegovi odločitvi sta ga odločno podprla svetovalec Stephen Miller in nekdanja ministrica za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen, ki je javno zagovarjala politiko ločevanja otrok migrantov od staršev in njihovo zapiranje v kletke. Trump je kljub podpori Nielsen aprila vseeno odpustil.

New York Times navaja, da se je marca na tem sestanku sestalo več kot deset uradnikov Trumpove vlade, ki so imeli informacije iz prve roke. Sestanka v marcu so se udeležili Kirstjen Nielsen, državni sekretar Mike Pompeo, tedanji šef službe za carine in meje Kevin McAleenan, vršilec dolžnosti šefa kabineta Mick Mulvaney, Trumpov zet Jared Kushner in drugo osebje. Informacije o Trumpovem napadu so navedene v novi knjigi časnika z naslovom Border Wars: Inside Trump's Assault on Immigration (Vojne na meji: O Trumpovem napadu na priseljevanje).

Donald Trump Svet Trump: "To je največja prevara v zgodovini ameriške politike"
Komentarjev 3
  • Žurnalček 15:22 02.oktober 2019.

    Jaz tudi in to ta prvi , pa brez" naj bi "!

  • kapibara 13:53 02.oktober 2019.

    Kure povejo da : NAJ BI.. - naj bi bili predlogi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, kako zaustaviti prebežnike na južni meji z Mehiko, poroča The New York Times - Ameriški predsednik Donald Trump naj bi predlagal streljanje migrantov.. piše ameriški ...prikaži veči The New York Times. To naj bi se zgodilo v času, ko je predlagal... - Na sestanku, na katerem naj bi Trump besnel in ki naj bi potekal marca..