Svet
22692 ogledov

Fatalna in mlada: Pravijo ji "šefica oralne pisarne"

Hope Hicks
1/6
Epa
Pred mesecem dni je dopolnila 29 let. Nima pojma o politiki, niti je ne zanima. Vseeno je oseba, ki ji ameriški predsednik Donald Trump najbolj zaupa.

Mnogi jo imajo za atraktivno, spet drugi pravijo, da je prava strokovnjakinja za komunikacije. Govor je o Hope Hicks, direktorici komunikacij v Beli hiši, zato ji mnogi v šali pravijo kar Trumpova prva dama "oralne" pisarne.

Njen oče je regionalni izvršni direktor znanega ameriškega podjetja za PR Ogilvy Public Relations Worldwide. Med leti 2010 in 2015 je bil izvršni direktor ameriške Nacionalne nogometne lige. Hope je odrasla v Greenwichu v Connecticutu, kjer je zaključila srednjo šolo. V prostem času je bila manekenka, posnela je celo reklamo za Ralph Laurena ter se leta 2005 znašla na naslovnici revije The It Girl.

 

Leta 2010 je diplomirala iz angleškega jezika na Univerzi Southern Methodist. Takrat se je začela njena profesionalna kariera in se bliskovito izstrelila proti Beli hiši. Prvo delo je sicer našla v podjetju Zeno Group iz New Yorka, leta 2012 pa se je zaposlila pri Hiltzik Strategies. Po tem je na Super Bowlu spoznala lastnika podjetja in začela delati za njegovo stranko Ivanko Trump in njeno modno linijo. Kmalu je prisostvovala na večini dogodkov, ki jih je organizirala družina Trump. Donald Trump jo je začel tako ceniti, da je leta 2015 predlagal, da postane njegova tajnica zadolžena za medije, če se bo nekega dne potegoval za mesto ameriškega predsednika.

Obljubljeno - izpolnjeno. Med kampanjo je odpirala vrata novinarjem, ki so želeli narediti intervju s Trumpom. Dnevno je odgovarjala na več kot 250 prošenj in sprejemala odločitve, s kom bo Trump govoril in s kom ne.

Barron Trump,Melania Trump, starša Knauss Magazin To o sladici Melanija pravi Viktor Knavs

Leta 2016 je postala del Trumpove administracije in dobila povsem novo vlogo, ki jo je predsednik ustvaril le zanjo - direktorica strateških komunikacij v Beli hiši. Samo mesec dni po imenovanju so jo pri reviji Forbes uvrstili med "Top 30 pod 30". Ni povsem znano, zakaj direktno ne komunicira z novinarji. V javnosti je spregovorila le, ko jo je Trump predstavil kot svojo bližnjo sodelavko neposredno pred inavguracijo. Hopie se je na široko nasmejala in v mikrofon izjavila: "Vesel božič vsem skupaj in hvala Donaldu Trumpu." In to je bilo to.

Hope Hicks | Avtor: Epa Epa

Stopila v bran Trumpu

Izjemo je naredila letos, ko so jo z obtožbami sprovocirali pri The Washington Post, kjer so zapisali, da Trump maltretira svoje zaposlene. Hicksova je pokazala vse svoje govorniško znanje: "Predsednik Trump ima magnetno osebno in širi pozitivno energijo, ki se prenaša na vse v njegovi bližini. Ima edinstveno sposobnost komunikacije z ljudmi, ne glede ali govori v sobi, v kateri so trije ljudje ali v dvorani, kjer ga posluša 30 tisoč ljudi. V svoji karieri je vzpostavil odličen odnos z ljudmi in prav proti vsakemu kaže spoštovanje. Ima sposobnost, da se ljudje v njegovi bližini počutijo posebni in spoštovani."

Trump NBA Šport Legenda: Trump je brezčuten strahopetec

Med Trumpom in Hicksovo je močna vez. Trump ji je pred kratkim "prilimal" vzdevek "Hopie", tako jo kliče celo pred drugimi zaposlenimi v Beli hiši. Nekateri pravijo, da je do Hopie celo bolj pazljiv, kot, ko govori s prvo damo Melanijo Trump. Ameriški novinarji v povezavi s tem niso pozabili na dogodek z inavguracije, ko je Melanijo "pozabil" v avtomobilu in se sam odpravil proti nekdanjemu predsedniku Baracku Obami in njegovi ženi Michelle. Od takrat so se podobni incidenti ponovili že nekajkrat.

Hope Hicks | Avtor: Epa Epa

Nerazdružljiva s predsednikom

Hopie je vseskozi ob Trumpu. Njena pisarna je tik poleg Trumpove, skupaj z njim je na službenih poteh. Nekateri so celo namigovali, da imata "nekaj več“. Hicksova je namreč šest let prijateljevala s šefom Trumpove kampanje, ko pa jo je Trump imenoval za šefico pisarne v Beli hiši, pa je nenadoma prekinila zvezo in obrazložila, da ima preveč obveznosti.

Melania Trump Magazin Novinarka razkrila, kakšna je Melania v resnici

Njena mama Caye Ann ji je priporočila, da nekega dne napiše knjigo o njenih izkušnjah z Donaldom Trumpom, hči pa ji je odgovorila: "Nikoli se ne ve." Trump ji je podelil še eno odgovorno nalogo, to je, da zapisuje njegove twitte in jih diktira osebi, ki jih objavlja. Pri tem ni najbolj uspešna, če ne drugega, pa nasmeji milijone ljudi po vsem svetu, ki prebirajo Trumpove zapise. 

Melania Trump Magazin Tako razkošno je Melania Trump okrasila Belo hišo

Smeji se lahko tudi Hope Hick, saj naj bi bila njena mesečna plača skoraj 15 tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • supreme 09:13 03.december 2017.

    Verjetno ima tudi zgulene kolene .........sploh ima pa ocitno Drump fetis na podobne zenske kt je Mely