Svet
5146 ogledov

Trump širi govorice, da so v smrt bogatega pedofila vpleteni Clintonovi

Jeffrey Epstein Profimedia
Smrt milijarderja Jeffreyja Epsteina je v ZDA sprožila pravi vihar vprašanj, teorij zarot in obtoževanj o vplivnežih, povezanih z osumljenim trgovcem z mladoletnicami.

Domnevni samomor ameriškega milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki so ga obtožili trgovine z mladoletnicami za spolno izkoriščanje in zarote za trgovino z mladoletnicami za spolno izkoriščanje, je odprl številna vprašanja. Širijo se tudi teorije zarote, med drugim da naj bi ga ubili, ker je bil pripravljen izdati še več vpletenih imen. 

Eden izmed nekdanjih kaznjencev v newyorškem zaporu je za New York Post zatrdil, da je poskus samomora v celici, kot je bila Epsteinova, praktično nemogoč. "Strop je kake tri metre nad tlemi in ni možnosti, da bi se pripel na karkoli. Na voljo imaš sicer rjuhe, ki pa so zelo krhke in ne dovolj močne. On pa je imel okoli 100 kilogramov. Nemogoče!"

Nekdanji kaznjenec je povedal, da je celo svinčnik, ki ga dobi zapornik enkrt na teden, da lahko napiše pismo, mehek, in da tudi sicer nimaš na razpolago nobenega takšnega predmeta, ki bi lahko služil kot orodje za samomor.

Epsteina so v soboto našli mrtvega v njegovi celici v New Yorku. Smrt 66-letnika je sledila petkovi objavi vrste dokumentov, ki so razkrivali več o tem, kako naj bi med letoma 2002 in 2005 delovala njegova mreža trgovine z dekleti za spolno izkoriščanje, poroča STA.

"Sedaj nikoli ne bom imela občutka, da je to za menoj. Neznansko sem jezna, d a je zapor dovolil, da se je to lahko zgodilo in da jaz in druge njegove žrtve ne bomo nikoli doživele, da bi se soočil s posledicami svojih strašnih dejanj."

Izjava ene izmed domnevno zlorabljenih prič

Newyorški župan Bill de Blasio je Epsteinovo smrt označil za "preveč priročno", poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Številni se sprašujemo, kaj je vedel?" je dejal de Blasio. "Koliko drugih milijonarjev in milijarderjev je bilo del nezakonitih aktivnosti, v katere je bil vpleten?"

Pred tem je de Blasio na Twitterju zapisal: "Nekateri od najbogatejših ljudi na svetu so zagrešili grozljiv zločin. Če so za sekundo pomislili, da jih ne bodo odkrili, ker je Jeffrey Epstein mrtev, se močno motijo."

Kongresnica iz vrst demokratov Alexandria Ocasio-Cortez je prav tako tvitnila: "Potrebujemo odgovore. Veliko odgovorov."

Jeffrey Epstein Trumpov prijatelj Svet Ameriškega milijarderja našli mrtvega v celici

Trump takoj izkoristil priliko in začel mešati gnojnico

Na spletnih omrežjih se širijo teorije, da je Epsteinova smrt posledica potencialne objave imen uglednih ljudi, ki naj bi bili povezani z njegovimi zločini. Med njimi se omenjata nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton in britanski princ Andrew, sin kraljice Elizabete.

Opolzko! Svet Naplavilo posnetek Trumpa s kupom mladenk: Njegove roke polzijo po telesih!

Ameriški predsednik Donald Trump, ki se je v preteklosti po pričevanju ene od žrtev družil z Eppsteinom,  je medtem delil zapis komedijanta Terrenca Williamsa, ki je povezoval Clintona z Epsteinovo smrtjo. Delil je tudi tvit iz nepreverjenega računa, ki navaja, da si je sam vrh demokratov, vključno s Clintonom, privoščil "zasebne izlete na Epsteinov otok pedofilije".

Spodaj trenutek, ko so v vozilo nalagali Epsteinovo truplo.

Jeffrey Epstein | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako je mogoče, da tako pomemben osumljenec ni bil pod nadzorom?

Konec julija so Epsteinu po obravnavi na sodišču v New Yorku zavrnili možnost izpustitve z varščino. Zavrnil je vse obtožbe, grozilo pa mu je 45 let zaporne kazni.

Epstein je sicer skušal narediti samomor že konec julija. Mnogi se sprašujejo, kako si je lahko vzel življenje kljub temu, da so ga po poskusu samomora nekaj časa nadzorovali. A očitno so ga iz posebne nadzorne celice že kmalu po poskusu samomora vrnili v posebno namestitveno enoto, ki je zaradi varnosti spolnih prestopnikov, kot je bil Eppstein, ločena od drugih pripornikov in kjer je nadzor nekoliko blažji.

Eppsteinov samomor so zelo verjetno posnele varnostne kamere, po poročanju Daily Maila opozarja Preet Bharara, nekdanji državni tožilec.

Epsteinovo smrt že preiskuje ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.

Razvpiti milijonar je od leta 1999 do leta 2007 spolno občeval z mladoletnicami, ki so mu jih priskrbele podrejene uslužbenke, kasneje pa tudi mladoletnice, s katerimi je že imel spolne odnose. Zalomilo se je pri 14-letnici, ki ga je leta 2005 prijavila policiji, preiskava pa je odkrila okrog 30 podobnih žrtev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 07:09 12.avgust 2019.

    Naj pogledajo ,kateri zapornik je dobil "skračenje"..

  • mph 20:35 11.avgust 2019.

    Spet je zamudil eno čudovito priliko za bit tiho. Toliko bolj, ker je bil on z njim precej bolj povezan, pa še delil je veselje do "groopinga" in lepih žensk, kot je sam pred leti izjavi. Potem pa sta šla ...prikaži več narazen zaradi poslovnega spora, ne zaradi razhajanj v kretenizmu.