Svet
2562 ogledov

Trump slavi: "To je bila čista katastrofa"

demokratske volitve Iowa Profimedia
Demokratska stranka v Iowi je imela težave z aplikacijo za zbiranje rezultatov, tako da ti še vedno niso znani.

Ameriški predsednik Donald Trump je težave demokratov na strankarskih zborovanjih v Iowi označil za "čisto katastrofo". Demokratska stranka v Iowi je imela težave z aplikacijo za zbiranje rezultatov, tako da ti še vedno niso znani. Po poročanju ameriških medijev naj bi delne izide objavili ob 23. uri po srednjeevropskem času.

"Demokratska strankarska zborovanja so čista katastrofa. Nič ne deluje, tako kot pri njihovem vodenju države," je na Twitterju zapisal Trump. "Edina oseba, ki lahko razglasi veliko zmago v Iowi, je Trump," je dodal.

Zatrdil je še, da je prejel več glasov kot kateri koli aktualni predsednik v zgodovini strankarskih zborovanj v Iowi. "Več kot 97 odstotkov. Hvala, Iowa," je dodal.

Nova aplikacija zatajila

Demokrati v Iowi še vedno niso razglasili rezultatov strankarskih zborovanj. Zamuda je nastala pri zbiranju in štetju glasov zaradi neopredeljenih neskladij, ki jih dodatno preverjajo. Kriva naj bi bila nova aplikacija za javljanje rezultatov po mobilnih telefonih, ki so jo uvedli, da izboljšajo hitrost in točnost poročanja.

Iowa je zaradi zapletov pri objavi rezultatov dobila velik madež na svojem ugledu "prve države v naciji". Med demokrati so se že okrepila razmišljanja, da ji vzamejo uvodni položaj predsedniške tekme in ga morda dajo kakšni državi, ki je bolj reprezentativna glede rasne sestave prebivalstva. Iowa je 90-odstotno bela podeželska država znana po koruzi in prvih strankarskih zborovanjih na vsaka štiri leta.

Župan Pete Buttigieg je izkoristil zmedo in pred svojimi podporniki razglasil zmago. Tabor senatorja Bernieja Sandersa pa je objavil svoje izračune, ki kažejo na njihovo zmago.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • rocono 08:21 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Pepe007 08:18 05.februar 2020.

    Pričakovano. Demokrati se "trudijo", da pomagajo Trumpu do še enega mandata.

  • brekimil 04:51 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks