Svet
2497 ogledov

Tudi pred lokali prepoved kajenja

Cigareta kajenje istockphoto Žurnal24 main
Ukrep je že v veljavi.

Na Švedskem je v skladu z novo protitobačno zakonodajo, ki je v veljavi od ponedeljka, prepovedano kajenje tudi pred gostinskimi lokali. Prepoved kajenja velja tudi za javna igrišča, avtobusne postaje in železniške perone. Prepoved prav tako velja za elektronske cigarete, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Doslej so Švedi lahko pred bari in restavracijami kadili na posebnih območjih. Že več let je prepovedano kajenje znotraj gostinskih obratov.

Švedske pristojne oblasti prepoved ocenjujejo kot pomemben korak k varovanju zdravja prebivalstva države kot tudi zmanjševanju tveganj prek pasivnega kajenja. Švedska vlada pod vodstvom Stefana Lofvena si je sicer zastavila cilj, da bo Švedska do leta 2025 postala v celoti nekadilska država.

Kajenje Stroka Zdravje Oster odziv: Takšen ukrep bo imel škodljive posledice za prebivalce Slovenije kajenje cigaretni dim Grdo!! Zdravje Kadilci pozor, kmalu prihajajo spremembe pri barvi embalaže

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 13:01 02.julij 2019.

    Budale na kvadrat, lokali bodo propadli, vsaj večina njih, manj bo davka v blagajni posledično se bo VSEM podražilo življenje, tudi tem ki NE kadijo :) kar je fajn, ker oni so zlobirali tako zakonodajo tko da je prav da ...prikaži več jo še plačajo. Po drugi strani pa NEOBLADLJIVE horde, cele mestne četrti oz. kar cela mesta, kjer ta ZAKON nikoli ne bo v veljavi, pa tudi kazni ne bo dobil noben, ker policija sploh ne upa tja, razen če jih je vsaj 20 drugač odpade intervencija. Tko da super good for šweđanine

  • sam50 11:30 02.julij 2019.

    Čez kakšno leto pa še seks na recept....