Svet
8 ogledov

Tudi v ZDA blokirajo mobilne signale

Mobilni telefon je preprečil tragedijo. Žurnal24 main
V San Franciscu so za tri ure blokirali mobilne signale na postajah železnice in tako preprečili proteste, saj se protestniki niso mogli povezati. Odgovorne funkcionarje so že primerjali z Mubarakom, ki je hotel zatreti nemire v Egiptu.

Javni funkcionarji v San Franciscu so za tri ure blokirali sprejem mobilnih telefonov na postajah železnice po vsem mestu, da bi preprečili proteste. Izključili so elektriko na oddajnikih, potem ko so izvedeli, da se nameravajo protestniki povezati prek mobilnikov.

Ameriško združenje za civilne svoboščine (ACLU) je obsodilo takšen način soočanja kot "napačen odziv na politične proteste", piše Associated Press. Mnogi že vlečejo vzporednice s taktiko nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, ki je zaradi protestov za več dni prekinil internetne in mobilne storitve v državi. Ameriške oblasti zagotavljajo, da je bil postopek zakonit, niso pa zakoniti protesti na peronih ali vlakih.

Povod za neuspele demonstracije je bila smrt Charlesa Blaira Hilla, ki so ga ustrelili policisti, potem ko jih je domnevno napadel z nožem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.