Svet
41 ogledov

Turčija: Domnevni napadalec aretiran

Abdulkadir Masharipov EPA
V ponedeljek pozno zvečer je iz Turčije prišla novica, da je policija prijela domnevnega napadalca na nočni klub v Istanbulu. V napadu je umrlo 39 ljudi, 69 je bilo ranjenih. Šlo naj bi za Abdulkadirja Masharipova.

Turška policija je prijela napadalca, ki naj bi bil odgovoren za strelski napad na novoletnem praznovanju v nočnem klubu v središču Istanbula, dpa povzema poročanje zasebne tiskovne agencije Dogan. Domnevnega napadalca so živega zajeli v obsežni policijski operaciji v predelu Esenyurt na evropski strani Istanbula.

Skupaj s štiriletnim sinom

Kot je poročanje turška državna televizija TRT povzela francoske tiskovne agencije AFP, so domnevnega napadalca našli skupaj z njegovim štiriletnim sinom.

Po prepričanju turških oblasti je napad izvedel Abdulkadir Masharipov, poročajo tuje agencije.

Dpa povzema poročanje lokalnih medijev, da je domnevni napadalec v Turčijo prišel iz Sirije. Turške oblasti so po novoletnem napadu sicer že aretirale tri ducate ljudi po vsej državi.

Dan po napadu, v katerem je bilo ubitih 39 ljudi, 69 pa ranjenih, je odgovornost za napad prevzela skrajna skupina Islamska država (IS). V sporočilu, objavljenem na družbenih omrežjih, je IS zapisala, da je napad v klubu Reina izvedel eden od "vojakov kalifata".

Komentarjev 7
  • LukaMB 15:38 17.januar 2017.

    Vse isisovce na rehabilitacijo v kotel. Nič drugega ne pomaga proti tej bolezni. Lahko se jim pridružijo tudi njihovi ustvarjalci. Ve se kdo so.

  • moder 15:35 17.januar 2017.

    Če verjameš, da je bil on...

  • Pepe007 15:20 17.januar 2017.

    Na tak način dobiš priznanje tudi od nedolžnega, krivec pa se smeji nekaznovan. V tem je glavni problem. Ne dvomim pa, da je policija pod hudim pritiskom in morali so enega najti, sicer bi letele glave. Mogoče so našli pravega.