Svet
1552 ogledov

Učitelj kupoval gole fotografije svojih učencev

Prazna učilnica Shutterstock
V Gradcu je gimnazijski učitelj kupoval gole fotografije svojih mladoletnih učencev. Koliko je bilo žrtev, še ni znano.

Graško državno tožilstvo je v sredo potrdilo, da je gimnazijski učitelj osumljen posedovanja otroške pornografije, poroča oe24. Slike naj bi kupoval preko družbenega omrežja Snapchat. Učitelj, ki je poučeval verski pouk, je bil s svojega delovnega mesta že odpuščen.

Namig o kaznivem dejanju je policija prejela z državnega ministrstva za izobraževanje. V izjavi za medije so sporočili, da so med hišno preiskavo učiteljevega doma v četrtek prejšnji teden našli podatke, ki jih sedaj preiskujejo.

Pred preiskavo se je nekaj učencev obrnilo na drugega učitelja, ki je kaznivo dejanje tudi prijavil. Osumljenec naj bi svojim učencem dajal denar v zameno za gole fotografije. Koliko učencev je bilo med žrtvami, še ni znano.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik štajerskega šolstva, so bili o dogodku obveščeni vsi starši. Za pomoč učencem je bila na šolo poslana tudi skupina psihologov.

Bridko razočaranje Šport Trenutek, ko so se sanje razblinile v prah: "Težko mi je in zelo boli" Nasilje Slovenija Sojenje za dvojni poskus uboja: "Vedel sem, da me bo zaklal kot piščanca"
Komentarjev 3
  • Pišmevuh 17:30 09.november 2022.

    Strokovno je pogledal, kdo je za spremembo spola. LGBT pač.

  • hubertfast 13:29 09.november 2022.

    A zopet ta rkc in pedofilija?

  • jakec1575 13:08 09.november 2022.

    naš farani bi ga zaščitili.