Svet
10564 ogledov

Ugrabili so jo pri 15-tih, posiljevali, imela je osem splavov

Zloraba otrok Shutterstock
Med ugrabitvijo je bila prisiljena v dva zakona, neštetokrat je bila posiljena in pretepena, imela je osem splavov.

Policija primer, ki pretresa britansko javnost, preiskuje.

Gre za ugrabitev deklice Sarah, katere nočna mora je trajala celih 12 let. Ugrabili so jo, ko ji je bilo 15 let, in sicer pred lokalno trgovino v domačem mestu. Za njen primer se je zavzela poznana britanska baronica Caroline Cox, ki jo je pretresa žalostna zgodba.

"Poznam Sarah in njeno družino. Vsak primer ugrabitve zaradi spolnosti je grozen, zaradi dolžine in okrutnosti pa je ta najbolj grozen, za katerega sem kdajkoli slišala." Družina ugrabljene deklice je ves čas terjala pomoč s strani policije, a zaman. "Najprej so nam rekli, naj počakamo nekaj dni, da se bo že sama vrnila," je za Daily Mail povedala mama Janet.

Ugrabljena je bila pet let preden je v Veliki Britaniji izbruhnil škandal, ki je pokazal, da ulične bande ugrabljajo mlada dekleta. Šele na podlagi močnega pritiska s strani javnosti je primere policija začela resneje obravnavati.

Medtem ko je njena družina trkala na vrata različnih institucij in prosila za pomoč, je Sarah doživljala pravi pekel.

Neštetokrat je bila posiljena, pretepena, omamljena, da se ne bi upirala. Ugrabitelji so jo prisilili, da se je naučila arabščine, da je nosila islamska oblačila ter kuhala in pospravljala za vse člane ulične bande.

Jasmine Block Grozljivka Svet Najstnica po mesecu dni pobegnila ugrabiteljem

Ugrabitelji so ji ponudili denar za molk

Pobegniti je uspela v lanskem letu, ko ji je bilo 26 let. V svoji izpovedi je povedala, da je razvila tako imenovani Stockholmski sindrom do svojega ugrabitelja. "Začela sem verjeti, da me vodja bande ljubi, saj mi je to stalno ponavljal. Govoril mi je, da me moja angleška družina ne mara, da svojih hčerk ne marajo v takšni meri, kot jih imajo rade muslimanske družine. Grozil mi je, da bo pobil vso mojo družino, če pobegnem ali se jim oglasim."

Med ugrabitvijo je imela osem splavov, dvakrat so jo poročili. Drugemu moškemu je končno uspela pobegniti; zaradi družinskega nasilja so ga policiji prijavili sosedje, ki jim je bilo dogajanje za sosednjimi štirimi stenami nadvse sumljivo.

Sarah je na policiji povedala, da je žrtev ugrabitve in izpovedala vso svojo zgodbo. Policija je končno odprla preiskavo; ugrabitelji so Sarah ponudili denar, da bi bila tiho, ki pa ga ni sprejela. Odločila se je povedati vso zgodbo, našteti vsa imena.

Med zaslišanjem je eden izmed policistov ugasnil snemalnik in ji rekel, da naj ne govori naprej, saj da za te dogodke tako ali tako nima dokazov. Bila je prestrašena. Ta policist je kasneje sam končal v preiskavi zaradi spolnih zločinov.

Preiskava se nadaljuje. Sarah in njena družina upajo, da bodo policisti uspeli pridobiti dovolj dokazov za obtožnico.

(Foto: EPA) N. Kampusch Svet Natascha Kampusch živi v hiši svojega posiljevalca

dezurni@gmail.com

Komentarjev 3
  • david87 20:10 17.september 2018.

    Sicer pohvalno da vsaj en medij v Sloveniji govori o tem primeru ampak toliko da veste, to je staro 10 let.