Svet
23020 ogledov

Ukrajinci pozivajo k tej kazni za Francoze

Ukrajina vojna Profimedia
Poziv k svetovnemu bojkotu.

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je danes pozval k svetovnemu bojkotu francoskega trgovskega velikana Auchan. Direktor Auchana Yves Claude je namreč ta teden zagovarjal odločitev podjetja, da ostane v Rusiji, in se pri tem skliceval na potrebo po ohranitvi delovnih mest, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Očitno je izguba delovnih mest v Rusiji pomembnejša od izgube življenj v Ukrajini. Če Auchan ignorira 139 ukrajinskih otrok, umorjenih v tem mesecu ruske invazije, mi ignorirajmo Auchan in vse njegove izdelke," je Kuleba zapisal na Twitterju.

"Odhod bi bil predstavljiv z gospodarskega vidika, ne pa s človeškega," je za francoski časnik Le Journal du Dimanche odločitev podjetja upravičeval Claude. Na spletni strani podjetja Auchan je navedeno, da ima podjetje v Rusiji več kot 300 trgovin in okoli 41.000 zaposlenih.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je minulo sredo v govoru v francoskem parlamentu francoska podjetja, ki še vedno delajo v Rusiji, pozval, naj prenehajo sponzorirati agresijo proti njegovi državi. Navedel je zlasti družbe Auchan, Leroy Merlin in Renault. Avtomobilski velikan je nato napovedal takojšnjo prekinitev delovanja svoje tovarne v Moskvi.

Trgovska veriga Auchan naj bi sicer skupaj z madžarskemu investicijskim skladom Indotek Group prevzela delež ruske Sberbank v hrvaški skupini Fortenova, katere član je od maja lani tudi Mercator.

Ukrajina vojna Mariupolj Svet Svet Ruske sile popolnjujejo enote Černigov vojna Svet Ostali brez hrane, vode, elektrike in gretja. "Mesto je povsem uničeno"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • sandi76 21:19 27.marec 2022.

    Rusofili so očitno zopet na poživilih ! Pozabljajo pa , da se v 21. stoletju problemov ne rešuje z orožjem. To počnejo samo zblazneli morilci !

  • Detel5ica 18:09 27.marec 2022.

    Cel svet bi moral bojkotirati tega komedianta. Če ima kaj jajc,bi najprej prepovedal nacistične naslednike(med 2.svetovno vojno so Ukrajinci pobili na desettisoče Judov,mnogo več kot SS-ovci). Še to: Rusov je v Ukrajini cca 40% ( v Donbasu 80%) in Ukrajinci ...prikaži več so jih leta in leta zatirali.

  • robert81 17:36 27.marec 2022.

    ... zelenski "svojo" državo si že uničil, pusti ostale države s svojimi veleumnimi izjavami pri miru ... ... zavzemaj se za rešitev odprtih vprašanj z rusi in ne pozivaj nata, eu ..., da nehote pripeljejo do tretje svetovne vojne ... ...prikaži več gospodarska kriza je že pred vrati, še hujše podražitve bo narod občutil naslednje leto ... torej umiri "hormone" in začni s pogajanji, vse ostalo je nesprejemljivo ...