Svet
9261 ogledov

Umrla tudi šetletna deklica, več otrok ranjenih

Ukrajina
1/2
Profimedia
V ruskem raketnem napadu na mesto Černigiv na severu Ukrajine je bilo danes ubitih najmanj sedem ljudi, 90 je ranjenih, so sporočile ukrajinske oblasti.

Med žrtvami so tudi otroci. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na Telegramu sporočil, da je raketa zadela središče mesta, v bližini univerze in gledališča.

Ruski raketni napad na Černigiv je terjal najmanj sedem življenj, tudi šestletne deklice, 90 ljudi je ranjenih, je danes sporočil ukrajinski notranji minister Igor Klimenko. Med ranjenimi so tudi otroci, navedbe ministra povzema nemška tiskovna agencija dpa. Ukrajinske oblasti so pred tem poročale o najmanj petih mrtvih in 37 ranjenih.

Ukrajina | Avtor: Profimedia Profimedia

Predsednik Zelenski pa je na Telegramu zapisal, da je raketa padla v središče mesta, kjer stojita univerza in gledališče. "Običajna sobota, ki jo je Rusija spremenila v dan bolečine in izgube. Bili so mrtvi in ranjeni," je Zelenski zapisal v sporočilu, ki ga je pospremil s kratkim video posnetkom. Ta prikazuje razbitine na pločniku v mestu in ruševine okoli velike zgradbe, okoli nje pa parkirane avtomobile, ki so bili delno uničeni.

Po besedah guvernerja regije Černigiv Vjačeslava Čausa prve ugotovitve kažejo, da je mesto zadela balistična raketa. Prebivalce je pozval, naj za zdaj ostanejo v zakloniščih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Černigiv leži približno 150 kilometrov severno od prestolnice Kijev in se je od začetka ruske invazije na Ukrajino v veliki meri izognil večjim napadom, medtem ko glavnina spopadov poteka na vzhodu in jugu države.

dezurni@styria-media.si

 

Blejsko jezero Slovenija V Blejskem jezeru našli truplo 18-letnika Vladimir Putin foto Svet Putin šokiral, to počne zelo poredko
Komentarjev 82
  • Idioti 10:06 20.avgust 2023.

    Žurnalova piskarala in vsi ostali , ki ne znate brati med vrsticami . Rusija specialno cilja na 3 letne otroke in to je cilj vojne kampanije proti UA . Samo zato kupujejo drone po svetu , da bi mogli zadeti ...prikaži večti kakšen pomemben vojni cilj , kot je npr. otroški vrtec, šola ali bolnica. Vam kaj ni jasno ? Noben mrtev vojak, sami civilisti in otroci ! Kako si lahko dovolite , da vas Narkoman dela blesave ?

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:17 20.avgust 2023.

    in za takšno žalost in umor, v Slovenskem žurnalu24.si pozdravljajo agresijo in smrt : razni Bobnar53, Pantani, Interceptor in podobni. Lahko bi uredniki malo počistili z propagandisti, ki ne spoštujejo niti smrti otrok in je za njih to upravičljivo dejanje.

  • Interceptor 01:14 20.avgust 2023.

    Hujskaški Žurnalovi novinarji so zamolčali pomemben kos resnice: gledališče, poškodovano v napadu, je gostilo razstavo z ukrajinskimi droni, ki so se je udeležili tudi številni civilisti. Novinar, ki je bil priča napadu je trdil, da je raketa natančno zadela ta ...prikaži veča dogodek. Predstavnica enega od organizatorjev razstave se je na družbenih medijih oglasila in poudarila, da so lokalne oblasti prireditvi dale zeleno luč. Dodala je, da je bila natančna lokacija poslana samo registriranim udeležencem.