Svet
1947 ogledov

"Neverjetno. Nekdanji papež javno razpravlja o nečem, s čimer se ukvarja njegov naslednik."

Papež Benedikt XVI. Reuters
Čeprav naj bi papež Benedikt XVI., ki se je upokojil leta 2013, užival v mirnem življenju brez "medijskega pompa", se tokrat ni zmogel zadržati.

Motil naj bi ga nov predlog, ki bi poročenim moškim omogočil, da postanejo duhovniki, poroča BBC. Pereča tema, s katero se Vatikan sooča že nekaj časa, je namreč pomanjkanje duhovnikov. Možnost za rešitev te težave pa se ponuja tudi v odpravi celibata - predvsem v bolj odročnih državah, kjer katoliška cerkev nima tako močnega vpliva.

92-letni papež verjame, da "je človek lahko poklican le za eno stvar" in da ljubezen do Boga ni združljiva z ljubeznijo do partnerja. Želi si, da se več stoletij stara tradicija ohrani. 

"Neverjetno. Nekdanji papež javno razpravlja o nečem, s čimer se ukvarja njegov naslednik," je na to, da se takšne stvari Benedikta XVI. sploh ne tičejo več, v tvitu namignil Joshua McElwee, novinar revije National Catholic Reporter.

Papež Benedikt sicer vse od pokoja ni komentiral nobenih ukrepov Vatikana, zato je z izražanjem svojih pogledov zdaj presenetil ves svet. Je pa precej jasno, da so njegovi pogledi precej bolj tradicionalni od pogledov aktualnega papeža Frančiška.

Video Svet Papež izgubil živce: Vernico je udaril po roki papež Frančišek Spletni hit Šport Papežev spodrsljaj na twitterju požel veliko navdušenja
Komentarjev 3
  • ode 19:09 13.januar 2020.

    Skrivač pedofilov. Francelj naj mu da ene dve okrog kepe, brco v rit, pa dva očenaša in tri zdravamarije za pokoro. Potem pa marš v svojo celico in kamen zavaliti pred vrata.

  • mph 12:17 13.januar 2020.

    V bistvu se strinjam z njim, saj vemo koliko je specializiranih pedofilov pri njih.

  • Snežinko 10:07 13.januar 2020.

    92-letni človek verjamem, da ni zmožen delati drugega kot hvaliti Bog (še pri tem ima po moje že težave), povsem druga stvar pa je pri mladih, aktivnih ljudeh. Ne vem, zakaj zadeva povsem dobro deluje pri množici ostalih verstev, samo ...prikaži več pri RKC-ju "kao" ne? Aja, sem pozabil: samo RKC je PRAVA vera, ostale so itak "fake". Verniki, ki verjamejo po drugih verah bodo itak vsi po vrsti pristali v peklu.