Svet
25962 ogledov

Opustošenje priljubljenega hrvaškega otoka

Galešnjak Facebook Otok Galešnjak.
Galešnjak je nenaseljen in nima nobenih turističnih objektov ali drugih objektov. Kljub temu da je gradnja prepovedana, se je zdaj nekdo odločil postaviti pomol.

Otok Galešnjak, znan tudi kot “otok ljubezni” ali “otok zaljubljenih”, je eden redkih otokov, ki so naravno oblikovani v obliki srca. Eden najbolj priljubljenih otokov na Hrvaškem je v zasebni lasti in je še vedno naprodaj. Na otoku ni mogoče ničesar graditi, ker gre za kmetijsko zemljišče, zato je kupca težko najti. 

Galešnjak je nenaseljen in nima nobenih turističnih objektov ali drugih objektov. Kljub temu da je gradnja prepovedana, se je zdaj nekdo odločil postaviti pomol. 

Galešnjak | Avtor: Facebook Facebook
Po pisanju hrvaškega portala Index so v minulih dneh navtiki med križarjenjem po Pašmanskem kanalu okoli otočka Galešnjak, opazili zametke verjetne nelegalne gradnje pomola na vzhodni obali otoka. " Poleti tukaj sidra večina jadralcev, obala pa je popolnoma divja in zelo lepa. Zdaj si je nekdo drznil začeti gradnjo in to s plastičnimi vrečkami polnimi materiala, vse skupaj pa spominja na obris pomola," – je za portal Morski.hr povedal bralec. Na fotografijah, ki jih je poslal, je videti še špičaste kovinske konice, za ojačitev bodočega nelegalnega obrežja. 

Galešnjak meri 0,132 kvadratnega kilometra, njegov obalni pas pa je dolg 1,55 kilometra. Kot rečeno je v zasebni lasti, pred dobrim letom pa so se štiri družine odločile za skupno prodajo svojih deležev. Za približno 13 milijonov evrov tako prodajajo tri hektarje površine oziroma četrtino otoka. Ob tem stroka dvomi, da se bo hitro našel kupec.

dezurni@stryria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.