Svet
3578 ogledov

Utopitev otrok

Razburkano morje
Trupla je odkrila policija.

V nočnem brodolomu čolna v Egejskem morju je umrlo najmanj 14 migrantov, med njimi štirje otroci. Na krovu je bilo sicer okoli 21 ljudi, ki so bili na poti iz Turčije v Grčijo, je danes sporočila grška policija.

Trem migrantom je uspelo priplavati do kopnega, kjer so poklicali na pomoč. Policija je nato odkrila osem trupel, pred tem pa je trupla moškega, ženske in štirih otrok naplavilo na grški otok Agathonisi tik pred obalo Turčije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lani se je sicer število oseb, ki so nezakonito vstopile v Evropsko unijo, zmanjšalo za 60 odstotkov v primerjavi z letom 2016. Zabeležili so jih malo manj kot 205.000, kar je najmanj v zadnjih štirih letih, je razvidno iz poročila agencije EU Frontex, ki so ga objavili prejšnji mesec.

Žica, Kolpa Smrt v Kolpi Slovenija V Kolpi utonilo več migrantov

Največji padec nezakonitih migracij so zabeležili na vzhodnem in osrednjem delu Sredozemskega morja med Turčijo in Grčijo ter Libijo in Italijo. Evropska unija je namreč leta 2016 sklenila s Turčijo dogovor glede omejevanja migracij, kar je opazno zmanjšalo število nezakonitih prečkanj meje.

Migranti iz Mehike Brez vode Svet Otroci migrantov umirali v tovornjaku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.