Svet
9590 ogledov

V hladilnici odkrili več kot sto trupel

Hladilnica s trupli v Mehiki Epa
Kontejner so najeli, ker je v mrtvašnici enostavno zmanjkalo prostora.

Mehika. Na območju mehiške države Jalisco so v ponedeljek oblasti javno priznale najem kontejnerja hladilnice, v katerem je 157 trupel. Najeli so ga zato, ker je v mrtvašnicah Guadajalare enostavno zmanjkalo prostora.

Sprva je veljalo prepričanje, da so hladilnico napolnili pripadniki enega izmed zloglasnih kartelov, ki morijo po območju, a trupla je v hladilnico v resnici postavila policija.

Zakoni v Mehiki namreč ne dovoljujejo takojšnjega kremiranja trupel, ki jih policija zaseže v zvezi s kriminalnimi dejanji. "Na pokopališčih ni več prostora," je potrdil eden glavnih forenzikov v državi Luis Octavio Cotero.

množično grobišče Mehika karteli Svet Odkrili grobišče s 166 trupli

Kontejner hladilnico so sprva namestili pri enem izmed skladišč v Durazneri, na obrobju Gudalajare, a po dveh tednih so se ljudje, ki živijo v bližini, začeli glasno pritoževati nad smradom in številnimi muhami. Od takrat ga je policija večkrat premestila, kontejnerja v svoji bližini noče nihče.

Mehika v zadnjih letih beleži konstantno rast nasilja, vlada se je odločila resno stopiti na prste in zajeziti organizirani kriminal.

Od leta 2006 je bilo ubitih ali je pogrešanih več kot 200 tisoč ljudi. Najbolj nasilno v omenjenem obdobju je bilo po uradnih podatkih lansko leto, ko je bilo storijenih več kot 25 tisoč ubojev.

Mehika letovišče Turistično letovišče Svet V 36 urah na ulicah 14 mrtvih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.