Svet
11185 ogledov

V 36 urah na ulicah 14 mrtvih

Mehika letovišče
S takim številom umorov v tako kratkem časovnem razmiku še niso imeli opravka.

Nasilje, ki pretresa priljubljeno mehiško letovišče Cancun, je doseglo nove razsežnosti pred osmimi dnevi. V pičlih 36 urah je bilo umorjenih 14 ljudi, še najmanj 5 ljudi je bilo ranjenih. 

Od začetka leta je samo v Cancunu nasilne smrti umrlo več kot sto ljudi. Mehiški karteli vztrajno širijo svoj vpliv po državi. Cancun se bo nadaljevanju takega trenda spremenil v mesto duhov. 

Pred tem je neslavni rekord po številu mrtvih v enem dnevu v Cancunu bil pri številu devet mrtvih v enem dnevu iz leta 2004. 

Britanski novinar Krishnan Guru-Murthy je za Dateline televizije SDS v Cancunu pripravljal prispevek o porastu umorov v tem priljubljenem turističnem letovišču. "To je eden najlepših krajev na svetu, a mi smo edini ljudje tukaj," je dejal ob javljanju z ene tamkajšnjih plaž. 

Nekaj ur kasneje se je znašel sredi prizorišča umora. Štirje moški so vstopili v luksuzni hotel in napadli moškega. Ob vsem skupaj je novinarja presenetilo, kako malo policistov je prisotnih na kraju samem in kako slabo so turisti obveščeni o nevarnostih, ki prežijo nanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice