Svet
12585 ogledov

V hrvaških kampih zapestnice kot v bazenih?

Avtokampi na Hrvaškem Avtokampi.si
Hišni red kampa Kovačine je razburil slovenske ljubitelje kampiranja.

Hrvaški kampi so v zadnjih desetih letih doživeli precejšnje spremembe, več je mobilnih hišic, število pavšalistov se krči, prenavljajo se sanitarije in gradijo se bazeni. Nekateri slovenski kampisti nad novostmi niso preveč navdušeni, drugi uvajanje večjega reda pozdravljajo. 

Kampiranje na Hrvaškem Hrvaška Svet Izgon Slovencev z vrtički, WC-ji in vinskimi kletmi

Ena od zadnjih stvari, ki so razburkale razpravo med ljubitelji kampiranja na socialnih omrežjih so zapestnice, ki jih podobno kot v bazenih, svojim gostom dajejo v avtokampih. "Ob prijavi bo vsaka oseba prejela zapestnico, ki so jo gostje dolžni nositi ves čas bivanja v kampu," je recimo zapisano v hišnem redu kampa Kovačine na Cresu. "Zapestnico boste s strani osebja na recepciji prejeli ob prihodu, ob odhodu vam jo bodo sneli. V primeru izgube ali poškodovanja zapestnice se nastali strošek zaračuna po veljavnem ceniku."

Mnoge je ta postavka iz hišnega reda kampa precej razburila, čeprav drugi poudarjajo, da v praksi gostje res dobijo zapestnice ter da to ni novost, a ni potrebno, da jih tudi nosijo na rokah. 

Avtokampi na Hrvaškem | Avtor: Avtokampi.si Avtokampi.si

Avtokampi na Hrvaškem Magazin Obvezna oprema za kampiranje

Še nekatera pravila v kampu so takšna, ki jih nekateri gostje sprejemajo z začudenjem. V hišnem redu kampa recimo piše, da je prepovedano obešanje plastičnih ali žičnatih vrvi na ali okoli debel ali rastlin. Kampisti namreč pogosto pritrdijo vrvi na debla ali veje dreves, da lahko sušijo mokre brisače in kopalke. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 11
  • komentator50 22:20 23.junij 2018.

    Kampiram,ker želim živeti enostavno v naravi.Če bi hotel luksus,bi šel v hotel.Ne vidim poante,po kateri bi maral imeti v kampu vse v nulo.To je bedasto,to ni kampiranje.Še to manjka, da moraš hoditi po kampu v hišnih copatah.Mislim,da so to samo ...prikaži več finte,da te odirajo.

  • Milos Cerar 19:39 23.junij 2018.

    Prepoved napenjanja žic in vrvi je izključno iz varnostnih razlogov. V primeru požara, ko se je potrebno hitro umakniti, je takšna napeta žica lahko smrtno nevarna!

  • Rafaeluss 17:08 23.junij 2018.

    Kaj pa če pira jo pa ne kot pri nas pese. 😀😀😀