Svet
23726 ogledov

Po sedmih dneh iskanja reševalci v gorah našli premraženega planinca

Gore v Italiji; Dolomiti Profimedia
Za to, da je preživel, se mora zahvaliti tudi svojemu psičku, je dejal planinec.

Primorski dnevnik poroča, da so gorski reševalci danes zjutraj v Julijskih predalpah našli 33-letnega tržaškega pohodnika, ki se je poškodoval in prespal sedem dni na mrazu. Ta naj bi se pretekli četrtek s svojim psom odpravil na gorski pohod, ki ga vsako leto opravlja s postanki v gorskih zatočiščih ali z bivakiranjem. A ko se v ponedeljek ni vrnil domov, kot je napovedal, je njegova zaročenka sprožila alarm.

Gorski reševalci so s helikopterjem preleteli dolino Val Venzonassa in si podrobneje ogledali območje ob zatočišču Casera Navis, ki ga je zaročenka omenila kot eno od njegovih možnih pohodnih točk, piše Primorski dnevnik, zatem pa so pri prehodu Tacia zagledali blesk aluminijaste folije, kakih sto metrov stran pa še pohodnika, ki je ležal blizu gozdne poti.

Moški je bil ranjen in je utrpel številne poškodbe, a je bil pri zavesti, da bi se segrel, se je pokril se je z listjem in celo s topografsko karto, družbo mu je še vedno delal psiček. Lačnemu in žejnemu pohodniku so reševalci nudili prvo pomoč, nato pa ga odpeljali v bolnišnico.

Kaj se je zgodilo? Kot je povedal reševalcem, je po večmetrskem zdrsu obstal v jarku, kljub zlomljenemu gležnju in poškodbam pa mu je uspelo priti do bližnjega hudournika. Za to, da je preživel, se mora zahvaliti tudi svojemu psičku, je še dejal.

*Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

vojaški helikopter NESREČA V GORAH Gorenjska Turni smučarji našli mrtvega moškega

 

Komentarjev 1