Svet
549 ogledov

V Londonu nov primer smrti ruskega oporečnika

Britanska policija EPA
Našli so ga na njegovem domu. Umrl je v nepojasnjenih okoliščinah.

Protiteroristična enota britanske policije preiskuje smrt ruskega oporečnika, ki je v nepojasnjenih okoliščinah umrl na svojem domu v Londonu, so danes sporočili s policije. Po poročanju britanskih in ruskih medijev gre za Nikolaja Gluškova, nekdanjega sodelavca kritika Kremlja Borisa Berezovskega, ki je imel politični azil v Londonu.

"Poteka preiskava smrti moškega v njegovih 60. letih," je zapisala metropolitanska policija. Preiskavo so uvedli "iz previdnosti zaradi povezav, ki jih je verjetno imel", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so še zapisali, menijo, da že poznajo identiteto umrlega, vendar pa morajo uradno identifikacijo še izvesti.

Anna Chapman Kje je danes? Svet Zastrupljenega vohuna zamenjali za njo

Britanski in ruski mediji poročajo, da gre za 68-letnega Nikolaja Gluškova, nekdanjega prijatelja in poslovnega partnerja ruskega oligarha Borisa Berezovskega. Tudi slednjega so leta 2013 v Londonu našli mrtvega. Po mnenju policije je šlo za samomor, Gluškov in drugi prijatelji pa so izrazili dvom o tem. Hči Gluškova, Natalija, ki je očeta tudi našla, je za ruski časnik Komersant dejala, da je imel sledi davljenja.

68-letnik je leta 2010 dobil politični azil v Veliki Britaniji, potem ko je v Rusiji zaradi pranja denarja preživel pet let v zaporu, je poročal Guardian.

Zaenkrat sicer ni dokazov, da bi bila smrt Gluškova povezana z nedavno zastrupitvijo nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere Julije v Salisburyju na jugu Anglije.

Britanska premierka Theresa May je v ponedeljek dejala, da je za zastrupitev najverjetneje odgovorna Rusija, ki je vpletenost zanikala.

Britanska policija Velika Britanija Svet Podobnost z umorom, ki naj bi ga naročil Putin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 10:35 15.marec 2018.

    To Anglijo je treba zradirati, ubiti jim matico kraljico in končati s temi kolonizatorji in NWO wannabe frdamanimi. Toliko nagnusnih laži in slabe mi5 mi6 gnile koruptivne politike ter propagande, svet še ni doživel. Gnilobe ene, multi-kulti LondoniSTAN šeriat ali ...prikaži več po domače liberalni zmazek sveta, ki je naredil več gorja s svojo politiko povsod kot pa koristi. Kdo jim pa še verjame.