Svet
11 ogledov

V menzi ministrstva brez mesa

mirela holy Pixsell
Ministrstvo Mirele Holy na jedilnik restavracije uvaja brezmesno ponudbo za en dan v tednu. Gre za skrb za okolje in zdravje ljudi, pojasnjujejo.

Hrvaško ministrstvo za zaščito okolja in narave se je pridružilo mednarodni pobudi Zeleni ponedeljek – tako bodo en dan na teden v restavraciji ministrstva zaposlenim ponujali zgolj brezmesne jedi.

Kot glavni razlog so izpostavili dejstvo, da ravno mesna industrija precej onesnažuje okolje in je med največjimi proizvajalci toplogrednih plinov, ki neposredno vplivajo na podnebne spremembe. Želijo tudi pomagati ljudem, da bi tako izboljšali svoje zdravje z obroki iz živil zgolj rastlinskega izvora vsaj enkrat tedensko.

Pobudo je na Hrvaškem pred časom sprožilo društvo Prijatelji živali, ministrica Mirela Holy pa je tudi sicer znana po povezavah z različnimi organizacijami civilne družbe. Njeno ministrstvo je pozvalo tudi ostale državne organe, naj podprejo pobudo in na svoje jedilnike vsaj enkrat tedensko uvedejo obroke brez mesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.