Svet
984 ogledov

V napadu na rusko vas civilne žrtve

Vojna v Ukrajini Epa
Pod ruševinami smo našli še dva civilista ...

Ukrajinski izstrelki so zadeli rusko vas Suzemka blizu meje med Rusijo in Ukrajino, pri čemer so bile ubite štiri osebe, je danes po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočil guverner Brjanske regije Aleksander Bogomaz.

"V napadu ukrajinskih nacionalistov sta bila žal ubita dva civilista. Po doslej znanih podatkih je bila ena stanovanjska stavba popolnoma uničena, še dve hiši sta bili delno uničeni," je Bogomaz dejal v sporočilu, objavljenem na Telegramu.

Ruski napadi na Ukrajino "Noč ruskega terorja" Svet Rusija v eni noči s številnimi napadi na Ukrajino, Zelenski obsodil napad

Napadi se nadaljujejo

"Pod ruševinami smo našli še dva civilista. Na žalost sta oba umrla," je dodal v kasnejšem zapisu.

Do domnevnega ukrajinskega napada prihaja po tem, ko so proruske okupacijske oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine v petek sporočile, da je bilo v ukrajinskem obstreljevanju v središču mesta Doneck ubitih devet ljudi, med njimi osemletna deklica.

Rusija je medtem v zadnjih dneh ponovno izvedla več obsežnih zračnih napadov na ukrajinska mesta, v katerih je bilo ubitih 25 ljudi.

Komentarjev 15
  • janči 13:42 01.maj 2023.

    Izgleda, da bo Rusom počasi prekipelo tole ujčkanje Ukronazi države. Čas bo, da dokončno obračunajo z Ukroreichom. V nobenem primeru ne bodo prišli iz tega kaosa, ki so si ga sami skuhali, nekaznovani.

  • Jernej65 19:17 30.april 2023.

    Seveda, drži. Podivjani Putler, strelja vse povprek na slepo, po celi Ukrajini.

  • Ender3 17:12 30.april 2023.

    Zver je najbolj nevarna, ko je ranjena..